41 Belia Muflis Setiap Hari Di Malaysia

10/12/2011 09:12:00 PG , , , 2 Comments

 

Salam semua,

Seram sejuk tengok angka tu.. bayangkan seramai 41 belia dikatakan muflis setiap hari.. kalau sebulan dah berapa.. dan kalau setahun apa cerita pulak.

kredit google.com

Antara punca Belia Muflis adalah kegagalan mengurus kewangan dengan bijak yang mana jika lebih dari 30 peratus daripada gaji bulanan yang diterima digunakan untuk membayar hutang, seseorang itu sudah dikira mempunyai masalah kewangan.

Jom kita kira sama-sama adakah wang gaji yang diperolehi setiap bulan lebih 30 peratus kita gunakan untuk membayar hutang? jika ia mungkin kita sedang menghadapi masalah kewangan.

Kalau nak tahu cerita lanjut pasal 41 belia muflis setiap hati baca selanjutnya disini

Andai korang ada tips untuk mengurus kewangan dengan bijak.. jom kongsi disini.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. suatu angka yang menakutkan..
    tapi mmg betoi2 terjadi laa esp belia yg kerja gomen nie...sebb mudah buat pinjaman bank, maka berduyun2 lah orang buat hutang.

    BalasPadam
  2. @Far_east : senang dapat loan ni lah satu keburukannya.. asik tambah koleksi hutang je

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..