Malam ni Aku Test Guna Gambir Sarawak Asli

9/07/2011 11:36:00 PTG , 10 Comments

 

Salam semua,

Gambir Sarawak asli

kredit foto : google.com

Sungguh derita dan sengsara aku rasa seminggu dua ni.. hanya tuhan dengan aku je yang tahu betapa sakitnya yang aku tanggung..

Kata orang baik sakit hati dari sakit gigi sebenarnya.. huhu.. time entri ni aku taip memang tengah menanggung sakitlah ni.. bila time nak masuk tidur je.. mesti sakitnya datang.. huhu

Aku dah tak tahan ni… huhu.. apa yang aku boleh buat sebenarnya.. penat aku google petua kurangkan sakit gigi dekat internet.. tapi semuanya masih kurang berjaya mengurangkan sakit yang aku tanggung ni.. huhu

Korang ada petua tak .. macam mana nak kurangkan / hilangkan rasa sakit gigi ni?

Kalau boleh aku cabut dulu kepala aku … simpan dalam almari aku dah cabut kepala aku ni .. sakit sangat-sangat ni..

STOP sini dulu.. sakit semakin menjadi-jadi.huhu

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. tak settle² lagi masalah yg satu ni mid...huhu dari kite duk zaman blaja ke praktikal...ubatnya cabut je...hehehe

    BalasPadam
  2. Sakit gigi nih, ubatnya cabut. :)

    BalasPadam
  3. sbb ahm takut nak g klinik gigi,tu yg susah,dah berbuih mulut ni ajak....kalau budak kecil senang je,angkat masuk keta je,bawa g klinik,hehe....

    BalasPadam
  4. @ron : hahaha.. aku masalah dari dulu sampai sekarang ni satu je yg susah nak seatle bro.. hahaha.. ko ingat lagi ye time aku guling2 sakit gigi.. hahaha

    @Ronaldmohoni : tq2.. tapi masalah takut cabut.. hahaha

    @Malarang_kak : syg angkat jelah abg masuk kereta.. mesti g cabut punya.. hehehe.. abg takut jumpa doktor lah syg.. hehehe

    BalasPadam
  5. petua paling senang cabut je lah gigi tu lau takut jumpa dentist, cabut sendirilah tak pun minta tlg kengkawan ikut cara lama pakai benang. ha...ha...haaaa..

    BalasPadam
  6. apa kata guna soluble! panadaol soluble tu.. pecahkab lepas tu masukan ke dalam tempat yang berlubang, kalau x boleh guna minyak cengkih warna merah tu!.. kalau tak boleh juga kumur air garam, kalau tak boleh juga, jumpa doktor cabut... hehehe rm 60 kebawah je... hehehe.. kalau xnak cabut cakap dengan doktor,, nak buat teknik crown.. murah je tu... huhuhuu

    BalasPadam
  7. bro....kuatkan semangat jumpe doktor gigi tue.... okey jeee....dapat MC lagi

    BalasPadam
  8. @qimie.com : insyaallah akan dicuba semua cadangan tu..

    @hazman : tulah tengah kuatkan semangatlah ni.. hahaha

    BalasPadam
  9. suruh cik malarang tumbuk pipi dan rahang tuh.. sure hilang rsa sakit.. hehheee

    BalasPadam
  10. kalau gigi berlubang nk cpat baik letak ubat gigi kat lubang tu pastu biarkn je..buat byk kaly supaya kuman kat gigi tu mati..kalau skit gigi biasa...g kt kedai runcit ada jual ubat skit gigi harga rm1 kat sampul ubat tu ada pic kepala org skit gigi...try la..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..