Duit Raya Dari Nuffnang dan Churp Churp

9/13/2011 11:39:00 PG , , 6 Comments

 

Salam semua,

Dah lama rasanya aku tak bodek majikan aku nuffnang ni.. almaklum jelah baru je BE aku habis tempoh so kalau dah tamat tempoh mestilah nak BE baru.. hahaha.

Alhamdulillah sepanjang bulan puasa lepas adalah satu BE dari Standard Chartered Liverpool yang melekat..Syukur dapatlah juga duit raya lepas BE tu tamat tempoh.

Nuffnang Earning 2011

Selain dari nuffnang, churp churp juga banyak menyumbang dalam income sampingan blog ni.. sepanjang join churp churp aku belum pernah lagi cash out.. cuma mengumpul je sebagai tabung bunian.. hehehe (pinjam ayat Tokey Rimau).

Diam-diam adalah juga sikit-sikit terkumpul tabung bunian tu.. churp churp ni sebenarnya bergantung kepada kerajinan mempromosikan iklan melalaui media sosial samada facebook atau twitter.. lagi rajin korang buat promosi.. insyaallah lagi tinggi peluang korang nak tambah income..

Macam aku ni kejam timbul.. kejab tenggelam so ini jelah yang aku dapat.. itu pon dah syukur sangat.

churp churp earning 2011

Kebetulan hujun tahun ni kalau takda apa-apa masalah.. myvitrd junior akan keluar..hehehe, so pastinya aku yang bakal bergelar ayah ni.. mesti nak pakai banyak $$$ untuk persediaan menyambut myvitrd junior ni.. Jadi aku dah plan untuk buat cashout hujung bulan depan kedua-dua income aku ni sebagai persediaan menyambut myvitrd junior tu.. hehehe.

Walaupun tak seberapa income tu.. sekurang-kurangnya dapatlah buat backup untuk persediaan awal.. moga-moga semakin dimurahkan rezeki kami sepanjang masa.. Amin

Nota Kaki : Mana tahu nuffnang nak bagi BE lagi.. Bagilah bulan ni ye.. so bolehlah aku cash out bulan depan banyak sikit.. hehehe

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. woahh..banyaknye dwet tabung die..jeles!heh~

    BalasPadam
  2. tahniah.....bolehla menabung untuk masa depan kan?

    BalasPadam
  3. budget untuk belanja kengkawan makan pun okey gak bro....hehehehe

    BalasPadam
  4. @aleen aiden: sikit2 adalah.. syukur rezeki.

    @umie : alhamdulillah

    @Eyriqazz : tq bro.. memang betul boleh buat tabungan ni.. sapa kata nuffnang tak boleh buat tabung bunian kan?

    @hazman : hahaha.. insyaallah kalau ada lebih boleh..no problem.. hehehe

    BalasPadam
  5. due date bila bro??
    waaahhhh.. hebat jugak bro punya earning.. kid dah lama takde BE.. terkejut tukar domain kut.. hehhee

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..