11 September Kenapa Amerika Syarikat Sentiasa Berjaga-jaga

9/11/2011 10:52:00 PG , 2 Comments

 

Salam semua,

Hari ini adalah 11 September 2011 (11-9-11) satu tarikh yang sentiasa menjadi mimpi ngeri bagi seluruh rakyat Amerika Syarikat walaupun telah 10 tahun berlalu sejarah hitam menara berkembar WTC di rempuh oleh 2 kapal terbang yang memusnahkan sama sekali 2 bangunan tersebut pada 11 September 2001

11_september

kredit : google.com

Masih banyak persoalan yang belum terjawab ekoran serangan 11 September 2001 ni.. Ada yang kata ianya satu konspirasi sehingga beberapa negara arab menjadi mangsa tindak balas atas serangan 11 september tersebut.

Antara negara yang menjadi mangsa serangan balas Amerika adalah Afghanistan dan Iraq sehingga tertangkapnya Saadam Hussien dan terbunuhnya pemimpin al-Qaedah yang dipimpin oleh Osama bin Laden.

Kalau dibaca dari sumber-sumber berita dari luar dan dalam negara kebanyakkannya menyatakan semua serangan 11 September tersebut telah dirancang oleh Amerika Syarikat..

BENARKAH DAKWAAN ITU? sehingga kini masih belum terjawab lagi.

Tapi apa yang jelasnya setiap tahun bila tarikh 11 September ni sampai Amerika akan mengetatkan seluruh pertahanan negara bagi menghalang sekali lagi peristiwa hitam tersebut terus berlaku.

Apa yang aku harapkan semoga kita semua terus dijauhkan dari malapetaka yang tidak diingini ini.. Semoga kehidupan kita terus aman dan damai.. Amin.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. makin lama dok pk psl menda ni, makin complicated...uhuhuhuh

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..