Akibat Tak Dengar Cakap Bini

8/01/2011 08:56:00 PG , 7 Comments

Salam Ramadhan semua,

Alhamdulilah hari ni semua umat islam seluruh dunia termasuk Malaysia sedang menjalani ibadah puasa selama sebulan yang menjadi rukun Islam ke-3.

Bila tiba awal ramadhan je pastinya semua orang berpusu-pusu untuk membeli barang-barang untuk juadah berbuka dan bersahur.

Jadi kita orang pon turut sertalah juga nak meramaikan orang shopping dekat Tesco Mutiara Damansara. Sebenarnya cik malarang ajak pegi ari sabtu lagi.. tapi disebabkan sabtu tu aku kemalasan, aku kata kita gi hari ahad jelah lepas balik koje dan akhirnya korang tengok apa dah jadi dekat bawah ni.

Tesco 1

Sampai-sampai je tesco parking penuh satu hal.. masuk-masuk je orang beratur tunggu troli.. sampaikan troli pon habis.. bukan tu je.. korang tengok orang penuh dekat kaunter bayaran tu beratur punyalah panjang.

 Tesco 2

Macam biasalah orang pompuan ni rajin sikit kalau bab-bab shopping ni.. sebelum gi shopping check list barang dah buat hampir sedepa..hehehe, dah benda pertama kita orang beli ada sabun basuh baju.. (apa kene mengena sabun ni dengan bulan puasa.. hehehe.. aku pon tak tahu)

 Tesco 3

Bila time bulan ramadhan je maka kurma pon berlambak-lambaklah dekat pasaraya, bermacam-macam jenama ada.. tapi yang paling popular adalah dari jenama Jusuf Taiyoob. Kurma WASEM dari Yusuf Taiyoob menjadi pilihan kami.. harga murah RM8.xx sahaja.

Tesco 5

Tahun lepas masa awal ramadhan kami shopping gila-gila punya sampaikan belanja hampir RM400.xx, tapi tahun ni separuh troli pon takda.. sebab apa sebab banyak barang dah habis.. macam minyak masak (Minyak masak Sri Murni) dan Sardin Ayam Brand semua licin.. takda satu pon tinggal dekat tray.

 Tesco 6

Nak gi bayar dekat kaunter pulak beratur panjang.. lama pulak tu menunggu.. punya ramai orang shopping.. sepanjang beratur tu.. cik malarang asik perli aku je.. dia kata “Syg ajak abg gi shopping bila?” hehehe.. aku senyum jelah.. dia kata kalau gi shopping sabtu tu mesti barang banyak lagi..hehehe.. tulah kekadang kena juga dengar cakap bini nikan.. kalau tak jadi macam hari nilah..banyak barang takda.

Apa pon terima kasih banyak-banyak dekat wife aku sebab pagi tadi dah bangun awal masak untuk aku.. tq sygku.. Love u forever.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. okay gak bro hari ahad.. kalau hari sabtu lepas macam aku terpegi beli.. naaaahhh.. kena caj extra plastik maaa.. hehehehe.. selamat posa bro dan wife!!

    BalasPadam
  2. @Kid : oh yeke? patut aku tengok ari ahad pon ramai gak yg bawa plastik sendiri.. selamat berpuasa juga bro

    BalasPadam
  3. takpe karang ada alsan utk terjah shopping lagi.

    BalasPadam
  4. cewah..takpe2..nanti blanje wifey berbuka puasa di hotel...setahun sekali apa salahnya..hik3..

    BalasPadam
  5. @Matjoe : hahaha.. betul2 bro.. dia dah cakap mcm tu semalam.. hehee

    @Eyriqazz : insyaallah bro.. niat memang dah ada bro.. hehehe.. kasi cdg lokasi bro..

    BalasPadam
  6. "Macam biasalah orang pompuan ni rajin sikit kalau bab-bab shopping ni.. sebelum gi shopping check list barang dah buat hampir sedepa..hehehe, dah benda pertama kita orang beli ada sabun basuh baju.. (apa kene mengena sabun ni dengan bulan puasa.. hehehe.. aku pon tak tahu)"

    ...bln puasa awk x pakai ape2 pakaian ke?..kik kik kik...gurau je

    -wifey

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..