Pesta Makan Durian di Opisku

7/28/2011 03:04:00 PTG , 10 Comments

 

Salam semua,

Jumble sale 4

Pagi tadi kita orang semua satu opis berpesta makan buah durian yang banyaknya hampir selori.. makan memang tak ingat dunia semua..

Sebelum bermula acara makan durian acara dimulakan dengan pertandingan makan durian terbanyak.. aku tak joinlah.. cuma tumpang makan je.. hehehe

Jumble sale 3 Jumble sale 2Jumble sale 1 Jumble sale 5

Acara utama adalah Jumble sale yang dibuat oleh ahli-ahli Benita.. so bila dah sebut Jumble sale tu mesti macam-macam ada dijual.. korang tengok je gambar dekat bawah ni.

Jumble sale 6

         Jumble sale 7Jumble sale 9

Ni pulak adalah proses pendaftaran untuk pertandingan makan durian.. gambar sebelah tu.. konon-konon pihak juri tengah test makan buah durian.. samada ok atau tidak.. tapi dari aku tengok bukan test ni.. tapi dah melantak dah.. hehehe

Jumble sale 8Siap tulis perhatian lagi : sapa-sapa nak makan buah hanya boleh makan kawasan kannopi je.. bagus juga macam ni.. kalau tak nanti ada yang sumbat dalam bonet kereta bawa balik pulak.. hehehe.

Jumble sale 10 Jumble sale 11

Selain dari durian.. buah rambutan dan langsat pon ada juga.. so korang pilih jelah nak belasah yang mana satu.. rugi tak rasa semua ni.. jarang-jarang ada aktiviti macam ni dekat opis ni.. hehehe

Jumble sale 12 Jumble sale 13

Yang ni pulak peserta pertandingan makan buah durian terbanyak dah start.. korang tengok ada 2 orang lagi wakil perempuan.. ada berani nak lawan.. sapa ada darah tinggi baik jangan makan banyak.. silap-silap masuk hospital karang.. hehehe

Jumble sale 14

Yang ni member opis aku.. korang tengok tu.. makan tak ingat orang.. yang tukang kopek buah tu mau dah 4 kali pindah tempat..hehehe

Jumble sale 15 Jumble sale 16 Jumble sale 17 Jumble sale 18

Apa pon memang seronoklah tadi pagi.. bukan staff je yang makan durian.. kakitangan cleaner (baju biru) pon turut serta juga.. Sejam lepas tu aku tengok dah licin durian yang berlonggok tu.. senang cerita orang-orang dekat opis aku ni semua hantu durian.. hehehe

Pengumuman : Sapa-sapa nak makan durian boleh makan sampai pengsan dengan bayaran RM8 kalau tidak silap aku di RnR Jejantas Sungai Buloh bermula hari ini sampai hari sabtu.. geng-geng hantu durian cepat serbu RnR Jejantas Sungai Buloh.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. Bestnya...byk nyer doyan. Bley mkn sampai puas ^_^

    BalasPadam
  2. makk ooiii . byk nyer durian :)

    BalasPadam
  3. @fiza : memang puas makan tadi

    @puteri ain : ada orang sponsor satu dusun ni.. hehehe

    BalasPadam
  4. wahhh...best tul..
    tibe2 bace post ni bau durian je plak..hihi

    BalasPadam
  5. makan sampai lebam wei.. jeles nih!...

    BalasPadam
  6. saper yang champion makan durian tue sure panas satu badan punya....

    BalasPadam
  7. ooiitttt.. apesal tak rembat untuk aku seguni..?? hahahahaha

    BalasPadam
  8. sedapnya..selamat ada juga buah tanggan smlm...

    BalasPadam
  9. @ieyla : ingat nak buat themes kulit durian blog ni.. hehehe

    @rinnAzrinah : hehehe.. sampai masuk hospital makan ni.. hehehe

    @hazman : budak pak guard yang juara.. dia makan dalam masa 5 minit 27 ulas.. hahaha

    @kid : tak sempat nak masuk guni bro dah licin.. hehehe

    @Malarang_kak : yang tersyg mesti tak lupa punya.. tu yg bawa balik sebiji semalam tu.. hehehe

    BalasPadam
  10. Selain dari durian.. buah rambutan dan langsat pon ada juga.. so korang pilih jelah nak belasah yang mana satu.. rugi tak rasa semua ni..looking very strange.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..