Duduk Umah Monitor Berita Perkembangan BERSIH 2.0

7/09/2011 11:30:00 PG , , 5 Comments

 

Salam semua,

Rasa-rasanya ramai warga kota hari ni duduk umah yang mana tidak terlibat dengan mana-mana perhimpunan yang diadakan hari ini.. termasuklah aku.

Atas sebab faktor  keselamatan keluarga.. aku pon turut sama hanya monitor dari jarak jauh perkembangan terkini demonstrasi ni… Selamat hujung minggu ni aku takda kerja shif.. kalau tak mau letih aku nak lalu semua roadblock ni.

Pagi tadi sempat juga aku sembang dengan sorang sepupu aku yang ditugaskan untuk mengawal sekitar dataran merdeka..katanya, suasa KL sunyi sepi.. sebab takda lagi orang mengunjungi KL di waktu pagi ni.

restoran insaf tutup

Tak dapat makan nasi kandarlah tengahari ni.. sapa makan sini terus insaf..

Sepupu aku ni kena standby 24 jam dari semalam lagi jam 8.00 pagi sampai 8.00 pagi ni.. masa aku call tu dia kata baru sampai umah.. mungkin letih tak dapat tidor semalaman.. apa pon kekadang pihak polis ni jadi mangsa keadaan atas arahan pihak atasan je.. “YE.. TUAN”.. bunyi lebih kurang macam tulah.

Oklah aku tak mau mengulas panjang isu ni.. sebab blog aku ni bukan blog politik.. tapi aku mengikuti perkembangan politik semasa.. Sebagai rakyat masing-masing ada hak nak berpolitik.

Kalau korang nak update berita terkini pasal perhimpunan ni.. korang boleh rujuk di Malaysiakini.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

5 ulasan:

  1. Nasi restoran INSAF memang terbaek la bro....

    BalasPadam
  2. cayalah.. bro nak open table.. memang sedap nasi beriani insaf.. hehehe

    BalasPadam
  3. @hazman : memang bro.. kalau org belanja lagi edap bro.. hehehe

    @Kid : no problem..tapi ari ni tutup..heheeh

    BalasPadam
  4. Restoran Insaf... Lepas makan confirm Insaf nak caritempat lain plak... he he he...

    BalasPadam
  5. Rasa-rasanya ramai warga kota hari ni duduk umah yang mana tidak terlibat dengan mana-mana perhimpunan yang diadakan hari ini.. termasuklah aku.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..