Daihatsu Boon X4 Boleh Masuk Malaysia

7/16/2011 11:02:00 PG , , 7 Comments

 

Salam semua,

Kalau korang tanya aku kenapa semua orang suka convert kereta-kereta Malaysia kepada kereta-kereta Jepun? Jawabnya adalah kenderaan dari negara matahari terbit ni semuanya berkualiti jika dibandingkan dengan kenderaan buatan negara kita ni.. Maaflah ye bukan nak buruk-burukkan kenderaan tempatan.. tapi itulah hakikatnya yang perlu diterima oleh semua pemilik kenderaan tempatan.

Sebab tu kalau korang perasan ramai pemilik kereta Wira convert kepada Evo 3, begitu juga dengan pemilik Myvi yang kini gila-gila mengconvert kepada Toyota Passo / Daihatsu Boon.

Daihatsu Boon X4Daihatsu Boon X4 salah sebuah kenderaan yang menyerupai Myvi di Malaysia kini boleh beli dan dipandu diatas jalan di negara kita. Rujuk di Facebook Car Ace Solution

Malam tadi aku terjumpa satu FB Syarikat pengimport kereta terpakai dari Jepun yang mana korang boleh beli kenderaan dari Jepun ni melalui syarikat dia orang ni.. Semua urusan mereka uruskan sehingga korang boleh pandu kereta tu atas jalan raya di Malaysia ni.

Masalahnya cuma satu sahaja.. korang kena bayar Cash kereta tu kepada syarikat tu dan kalau nak buat loan kena uruskan sendiri.. semua pembelian hanya melalui Cash sahaja.

Kepada peminat kenderaan jepun boleh rujuk di Facebook Car Ace Solution

Mana nak cari RM80K ni nak bawa masuk kereta power ni?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. hmmm...just wanna comment....japan is a country yang dah memang maju compared to malaysia...so don't compare malaysia dengan jepun...
    no wonder la kereta jepun memang berkualiti....and i believe yang all engineers from malaysia are do their best to produce best car and try hard to improve all aspects in produce national car.....just my opinion....peace (^_^)

    BalasPadam
  2. aku pakai iswara buruk aje.. huhuhu.. dah 8 tahun..
    Kenapa nak Tau Pasal Kemaluan Wanita??

    BalasPadam
  3. sokong anonymous....japan is totally cannot be compared to Malaysia in terms of technology....and i''ll proud to drive our national car...and also proud to all engineers yang tak putus asa buat RnD semata-mata nak improve our national car

    BalasPadam
  4. pasni mana tahu rezeki ko la drive boon tu lak kan bro..rezeki anak org kata..

    BalasPadam
  5. mungkin satu hari nanti ada rezeki kamu tu.

    BalasPadam
  6. erm, sbb tu, kalu kita dah tahu kita xde expertise untuk buat kereta, x perlu la buat, lbh baik fokus kat industri yang ada potensi, how can we beat them?da tentu pasaran diorg besar, kualiti bagus, kita, pasaran da la x besar, kualiti pulak x bagus,pastu paksa rakyat beli kereta tyu yang harga lg mahal kalau kereta tu convert duit kita, cm x brapa btol la, zaman skrg org pndg kualiti bukan kuantiti. aku x salahkan engineer, tp aku slahkan sape la yang pndai2 bg idea nk involve dalam industri automotive ni, akhirnye pmbaziran berlaku..

    BalasPadam
  7. Salam bro...
    dah lama aku tgk blog nih... tunggu respon dr readers...
    tadak sorang pun bg respon +ve .. :(
    so...
    skrg nih masih ada lg kah seller nih ??
    aku dah cukup duit nih...
    dah lama aku kumpul
    PLS respon.. aku tunggu jawapan...
    thanks

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..