Blog Redmummy di Jangkiti Malware Pulak!

7/05/2011 01:07:00 PTG , 7 Comments

 

Salam semua,

Baru je tadi aku nak masuk jalan-jalan dalam blog redmummy tiba-tiba boleh pulak terpapar backgound macam dekat bawah ni.. rasa-rasanya blog redmummy telah dihinggapi lalat yang tidak diundang.

blog redmummy spam

Sebenarnya selalunya terdapat link-link tertentu yang kekadang berpunca dari widget telah menyebabkan berlakunya Malware ni.. link-link tersebut telah disenaraikan oleh google sebagai malware dan setiap kali page blog kita dibuka.. link tersebut akan diloading sekali yang menjadikan blog kita dikesan mempunya malware.

Jadi langkah untuk menghindarkan dari blog kita di cop sebagai malware adalah membuang link yang disenaraikan oleh google tersebut dari blog kita.

Untuk kes redmummy ni aku dah check tadi dari source code dia tapi tak jumpa pulak link yang dipaparkan pada mesej error tu.. so ada baiknya kak red check semula coding-coding dalam blog tu dimana duduknya link-link yang di kesan sebagai Malware tu.

Kepada yang pakar-pakar bab coding ni bolehlah tolong selesaikan masalah ni ye.. tak salah bantu membantu.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. salam kenal.dilaz singgah sini baca entri

    BalasPadam
  2. camner nak check ekk ada ker tidak malware tue...aritu kan kamu dah tegur saya psl virus tue, bila dah buang link rasa macam ada lagi sebab dpt mesej dari cik anon mana tah kata ada virus..

    BalasPadam
  3. kak red kene buang link je 2.. ak penah kena... cuak gile bro..kehkehkeh

    BalasPadam
  4. Yup, buang ja..web sy hari tue masalah pada link autobacklink..berhati2 ya

    My latest entry 9 Jawatan Kosong Kerajaan Terkini 2011

    BalasPadam
  5. Jumaat lepas saya baca blog redmummy..and sekarang ni. PC saya kira dah tahap jahanam lah..semua benda x boleh buka..email, ms word..haiyyooo

    BalasPadam
  6. saya kene 2 kali..ancur pc..kat ofis lak tuh..nasib technician tak tanya banyak..lau tak kantoi browse mende lain

    BalasPadam
  7. sy pn kena jgk sebijik cm Anonymous. langsung dh xblh nk buka pape.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..