Giliran Sekatan Facebook, YM, Youtube, RapidShare & Megaupload di Opis Aku.

6/22/2011 03:27:00 PTG , 5 Comments

 

Salam semua,

Rasanya-rasanya rata-rata pejabat kerajaan dan swasta dah lama membuat sekatan terhadap beberapa website yang dikatakan berpotensi tinggi melalaikan pekerjanya. Antaranya Facebook. Youtube  dan YM.

facebook block

Terbaru giliran di opis aku yang mana pihak admin telah mengeluarkan arahan bahawa beberapa laman website telah disekat bagi menghentikan aktiviti mendownload melalui File sharing.

sekatan keatas laman web

Bagi pandangan aku takpelah rasanya mungkin ada baiknya juga sekatan ni dibuat.. apa yang penting jangan dia orang sekat untuk access blogger.com sudah.. hehehe

Kalau di Malaysia kerajaan mengeluarkan arahan untuk menyekat 10 laman web dan kesannya beberapa pihak tidak berpuas hati dan telah mengodam beberapa website laman kerajaan.. tapi rasa-rasanya dekat opis aku ni ada yang berani ke nak godam firewall dekat opis ni.. dek gara-gara kena sekat ni..hehehe

Kesian kaki-kaki download dekat opis aku ni.. (termasuklah aku.. hehehe) tak dapat lagi lepas ni nak download Maharaja Lawak lagi.. hehehe

Macam mana dengan opis korang senasib dengan aku ke?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

5 ulasan:

  1. aku pun lebih kurang sama jgk kat sini mid...tapi kena carik jgn alternatif lain mcm mane nak masuk... :) kalo x memang x masyuk lah jawabnya...

    BalasPadam
  2. alah, x besnye..
    x dpt nak download dan berym..

    BalasPadam
  3. senasib lah kita nie...hehe kat opis saya dah lama kena sekat

    BalasPadam
  4. hurmm....opis aku okey je lagi...hehehee...p/s: selamba je bawak lappy ke ofis...hehehe

    BalasPadam
  5. cer pakai tips yang aku kasi ari tu.. boleh lepas nyer kut.. hehehehe
    Gambar Anak Happy

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..