Cat Rumah Sebelum dan Selepas

6/13/2011 06:49:00 PG 9 Comments

 

Salam semua,

Alhamdulillah 2 hari mengerjakan bilik-bilik dalam rumah kami tanpa bantuan pekerja-pekerja indon dan bangla akhirnya berjaya juga disiapkan pagi tadi jam 12.00 tengah malam.

Oleh kerana semua dah keletihan buat pertama kalinya kami bermalam dekat umah baru ni.. jam 5.00 pagi tadi baru gerak balik umah sewa… ohhh penat wooo.. kaki semua sakit.. badan lenguh-lenguh.. sat lagi nak minta cik pn tolong urut-urutkan.. hehehe

Bilik Utama 2

ruangan bilik utama sebelum proses cat

Bilik No-1 b

ruangan bilik utama setelah dicat dengan sentuhan warna biru laut

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

BILIK TETAMU

Bilik Tetamu 1

ruangan bilik tetamu dengan warna asal putih dan ungu

Bilik No-2 b 

hasil sentuhan cik malarang, menukar warna putih tadi kepada pink dan digayakan dengan langsir baru

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

BILIK TETAMU No.2

Bilik ketiga 2

Bilik tetamu ni juga hanya menggunakan warna putih

Bilik No-3 b

Setelah mendapat nasihat dari eric (bila masa pulak aku jumpa eric ni.. hehehe) kami menggunakan warna unggu untuk menaikkan seri bilik ini, bilik dilengkapi dengan sebuah katil bujang.. mungkin untuk anak-anak kami nanti

Untuk melihat gambar-gambar yang lain bolehlah berkunjung ke myvitrd2

Seronok tengok bilik-bilik semua dah siap cat.. lepas ni nak cat ruangtamu pulak, yang ni macam nak keluarkan borang tender je.. macam dah lepak dah aku nak cat.. hehehe.

Oklah aku nak g keje dulu ni.. tidor tak cukup.. nak sambung tido dekat opis.. Wasalamualaikum.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. cantik mid cat tu...nampak berseri² bilik tu...

    BalasPadam
  2. @Ron : tq ron.. letih kaki berdiri cat.. hehehe.. tapi semangat punya pasal.. penat2 pon habiskan juga..

    BalasPadam
  3. cantik gak bro, anyway wow ada blog baru ke?

    BalasPadam
  4. @sharinginfoz : blog baru untuk suka-suka je.. kenangan masa beli rumah ni... nanti senang nak cerita dekat anak2.. hehehe

    BalasPadam
  5. otai..sambung tido kat tpt keja..heheh..My latest entry Senarai Jawatan Kosong Kerajaan Terkini 2011

    BalasPadam
  6. ramai laa pasni tertamu bertandang.

    hmm, put my name in your housewarming guest list. ahahah

    BalasPadam
  7. toilet cat kaler ape? colourful eh?

    BalasPadam
  8. to mr myvitrd : tq being my follower..kalau ada masa jengah blog saya dan komen camana nak bagi popular mcm blog awak?saya pon nak jana pendapatan hasil dr blog? bleh yea..

    BalasPadam
  9. warna asal lagi lawa imo

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..