Terima Kasih Follower Ke-1000

5/15/2011 03:07:00 PTG , 6 Comments

Salam semua,

Siapa sangka setelah hampir 3 tahun berjinak-jinak dalam dunia blogging akhirnya follower blog ni mencecah ke 4 angka petang ni iaitu sebanyak 1000 follower.

Mungkin ada yg akan cakap.. alamak follower bertambah pon nak sembang dalam blog ke? buang masa je.. Bagi aku apa yg korang nak cakap tu terserahlahkan.. masing-masing ada mulut nak cakap n ada tangan nak taip.. kalau korang tak suka baca.. simbol X ada dihujung.. sila tekan dengan cara hormat ye. :-)

follower 1000

Sebagai tanda terima kasih kepada follower yang ke-1000 ni aku nak buat sikit review dekat blog dia.. jom baca sampai habis apa yang aku nak ulas tentang blog dia ni.

blog yayahidayah

Header Blog

Pemilik blog ini mengenakan header blog yang menarik dengan menggunakan diri beliau sebagai model header blog beliau sendiri.. Dari segi grafik mungkin beliau seorang yang kreatif dalam bidang designer.

Entri / Posting

Dari segi penulisan blog pula banyak menceritakan tentang cerita peribadi dan kehidupan beliau dan telah mula menulis blog pada Disember tahun 2010.

Purata setiap bualan beliau hanya menulis entri dalam 5 posting sahaja.. mungkin masih baru dalam dunia blogging dan boleh diperbayakkan entri pada masa akan datang.

Warna tulisan boleh diperbaiki.. kerana terlalu berwarna warni dan kekadang menyukarkan untuk dibaca.

Widget / Blog Templete

Terlalu banyak widget yang rasanya kurang penting.. dan susunan widget boleh diperbaiki dengan susunan yang lebih teratur lagi.. supaya ringan mata melihatnya.

Templete blog agak berat sedikit kerana rasanya ada memasukkan animasi gif.. pada masa akan datang boleh menukar tempelete yang lebih menarik lagi.

Nama blog juga terlalu panjang dan kalau boleh cari satu nama yang mudah diingat dan tidak terlalu panjang.

Cadangan kepada YUYUHIDAYAH

Banyakan menulis lagi entri-entri menarik dan pelbagaikan bentuk penceritaan, perbanyakkan lagi gambar-gambar dalam entri yg dibuat.. untuk mencari idea boleh lawati blog blogger2 popular atau pun perbanyakkan membuat blogwalking.

Rasanya cukup tu dulu kot review aku tentang blog YUYUHIDAYAH ni.. kalau korang nak baca entri-entri beliau boleh terjah di blog http://yayahidayahstylista.blogspot.com/

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. apapun tahniah.. bkn senang nak meraih follower ni lain la kalau blog tu rajin buat GA or contest.. org follow sbb nak join. kalau blog2 mcm kita ni jenuh jugak menunggu nak sampai angka ribu tu
    TERKINI : HIDUP KAU TAK BEST SEBAB TU KAU TAK CERITA
    TERKINI : GAMBAR KUCING DI KAFANKAN SEBELUM DI TANAM
    TERKINI : HARUS MENGUMPAT KALAU..

    BalasPadam
  2. yeay! i'm the 1000 followers for this blog!!!...
    tahniah kerana mencapai follower yg ke-1000!!!...
    kongsikan lah rahsia dengan yaya or blogger lain... hehe...
    terima kasih sangat2 atas komen yang amat membina itu...
    InsyaAllah, yaya akan memperbaiki penulisan dan meringankan lagi blog yaya...
    baru bulan ney yaya nak start renovate blog...
    sbb ada masalah dengan broadband...
    apa2 pun, terima kasih jugak sebab selitkan pasal yaya dalam entry ney...
    alamak! lupa nak bagi tau...
    salam perkenalan... <3

    BalasPadam
  3. entah kamu nie follower bertambah pon nak sembang kaa hikhik pedulikan jer cakap2 orang lain..apapun tahniah yerrr dah mencecah 1000 follower..

    seyes bila banding penulisan kamu dulu dan sekarang banyak peningkatan yer...

    BalasPadam
  4. Congrats boss really you are doing wonderful job here.All the best for future. thanks

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..