Silap Churp Churp atau Silap Mata Aku

5/21/2011 03:00:00 PTG 17 Comments

 

Salam semua,

Petang yang cukup panas di Balik Pulau ni membuatkan aku nak buat entri pendek je.. Bukan nak menunjuk-nunjuk yang earning churp churp aku dah hampir boleh cashout.. tetapi sedikit kemuskilan sedang bermain difikiran aku sekarang ni.

earning churp churp

Memandangkan hasil pendapatan sampingan ni aku nak bagi makan dekat anak bini aku, so kalau boleh aku nak jelas sistem pengiraan hasil klik iklan dari churp-churp ni.

Nuffnang Grapevine earning 1 

Korang perasan tak iklan dari Campaign Grapevine dekat atas tu kalau korang pandai matematik cuba kira.. mata aku silap tengok atau churp churp silap kira.

Mengikut logik hasil klik ni dari iklan Grapevine ini untuk 1 klik unik akan dibayar RM0.20.. tapi kalau aku kira dekat atas tu macam bayaran yang aku terima lebih dari sepatutnya seolah-olah unik klik aku adalah sebanyak 88 tapi didalam jadual hanya 8 unik klik.. jadi salah kira atau macam mana sekarang ni?

Mungkin ada yang cakap.. hai dah dapat bayaran lebih tu diam-diam sudahlah.. buat apa nak kecoh-kecoh.. kalau aku nak diam boleh je.. tapi aku rasa bersalah pulak nak makan duit yang aku rasa bukan hasil dari pendapatan sebenar aku.

Sebenarnya bukan ini sahaja yang berlaku dalam akaun churp-churp aku dalam akaun Social Sharing[ history ] pun mengalami perkara yang sama.

Apa kata korang semak akaun churp-churp korang sekarang.. adakah aku sorang je yang mengalami nasib begitu atau kita serupa.

* Andai kata churp-churp berikan pendapatan lebih tu sebagai sedekah.. aku bersyukurlah.. dan anda kata itu adalah kesilapan teknikal hope pihak admin churp churp boleh menyemak semula akaun churp-churp saya dan membetulkan semula.

Nota Kaki : Nak dapat pendapatan dari Churp churp juga? Apa kata DAFTAR SEKARANG!

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

17 ulasan:

  1. masalah saya pun tidak selesai lagi

    BalasPadam
  2. @sicantikmanis : rasanya sistem ni ada problem kot.

    BalasPadam
  3. aku grapevine sikitpun takde hehe takpelah mungkin next ads kot

    BalasPadam
  4. @Bean moreno : Dia muncil dan hilang dengan cepat bro.. kekadang tak sempat nak tangkap iklan tu.. hehehe

    BalasPadam
  5. Dah tanye kat helpdesh churpchurp ke belum?? for me baik kite g tanye dari waswas...

    BalasPadam
  6. miza pun jadik macam ni jugak. heran jugak. takot jadik double earnings ja.

    BalasPadam
  7. cute mum punya pon sama gak..
    pelik gak.. ingat sorang2 jer yang jadi camtue.. rupanya ramai..

    BalasPadam
  8. saya pun tak paham sgt dgn sistem kira2 churp2 ni.. apapun bapa bulan menabung tu?? wah sy masih lambat nak dapat cashout churp2 ni
    TERKINI : KISAH BAYI TERKENA BADI MAYAT
    TERKINI : BACA AL-FATIHAH SETELAH KANTOI KHALWAT
    TERKINI : SPAM DALAM PETI SURAT TAPI BUKAN EMAIL TAU!

    BalasPadam
  9. @Zyash : baru hantar tiket tadi.. tunggu jawapan dari churp2 je

    @Miza Yusof : betul2.. dari 8 klik jadi 88 klik pulak.. kesian churp2 rugi wo..hehehe

    @Cute MuM : senasiblah ni

    @The LEkAT : rasanya tabungan ni dah lama dekat setahun dah

    @Ahfat : Memang pelik bro...hehehe

    BalasPadam
  10. kadang-kadang sistem pun ada tersilap semua sistem ciptaan manusia je..apa pun tahniah sebab berlaku jujur, itu yang penting..

    BalasPadam
  11. jujur sangat penting dalam kehidupan

    BalasPadam
  12. bestnye.... dah lama ke start churp22 nie?

    BalasPadam
  13. @Kak Aya : Betul tu.. rasa2 mungkin sistem silap ni..

    @Sharinginfoz : Aku ingat aku sorang je bro macam ni.. bila ramai yg komen dapat nasib yg sama.. aku rasa sistem yg problem ni

    @Suci Kudus : Dah lama dah

    BalasPadam
  14. wahh..skit jer lgi nk cshout churp2

    trskan prmote link churp2 yer..

    BalasPadam
  15. untung laaa sebab ada grapevine.. kid takde langsung.. hehehee..tahniah!!

    BalasPadam
  16. aku dari dulu..tak berapa faham cara churpchurp ni kira earning..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..