Penantian Berakhir 20-5-2011

5/20/2011 09:23:00 PTG 11 Comments

 

Salam semua,

Alhamdulillah selamat juga aku tiba di umah mertua seawal jam 6.30 petang tadi tanpa sebarang halangan yang tidak diingini.. Almaklum jelahkan satu diutara satu diselatan dan kami di tengah2.. so kekadang 2 bulan sekali barulah dapat balik kg. mertua atau kg aku sendiri… apa pon kata orang jauh perjalanan luas pemandangan banyak pengalaman.. tak gitu kawan2.

rumah idamanPasal apa pulak tiba-tiba ada orang nak buka kunci umah dekat atas ni.. macam susah je orang tu nak buka kunci pintu tu.. cian dia.. mai sini abg tolong ye syg..

Sebenarnya gambar tu merupakan bukti yang akhirnya penantian selama hampir  9 bulan berakhir pagi tadi tepat pada jam 11.00 pagi tadi.

Pendekkan cerita.. sebenarnya aku baru je dapat kunci rumah yang aku baru beli.. punya excited cik malarang sanggup nak singgah tengok umah dulu baru nak balik Penang..hehehe

Lepas puaskan diri tengok keseluruhan keadaan rumah tu.. maka kami pon beredarlah pulang terus ke Penang.

Banyak sebenarnya cerita dan liku2 yang kami berdua terpaksa tempuhi sebelum berjaya kunci rumah ni sampai ditangan.. yang ni nanti aku cerita.. panjang beb.. nak pendekkan pon susah..hehehe

Oklah aku nak berehat dulu ye.. sebab badan masih letih drive 350km siang tadi.. dalam keadaan badan deman ni.. Wasalam.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. TAHNIAH BRO :)
    Tak lama lagi masuk ke rumah baru lah ye :)

    BalasPadam
  2. @Miza Yusof : insyaallah.. banyak lagi kena baut lepas ni.. dalam sebulan lagi baru boleh masuk kot

    BalasPadam
  3. tahniah bro memang seronok dapat rumah sendiri kan

    BalasPadam
  4. tahniah mid, blh wat kenduri kesyukuran masuk umah lps ni...

    BalasPadam
  5. @sharinginfoz : memang excited ni bro...hehehe

    @ron : tq ron.. insyaallah ada rezeki leh wat kenduri kesyukuran...

    BalasPadam
  6. syoknya ada umah sendiri..baru lak tu

    BalasPadam
  7. @Lin Azlina : Mungkin Rezeki orang baru nak datang kot :-)

    BalasPadam
  8. tahniah dah dapat kunci rumah! saya faham betapa excitednya bila dah dapat kunci rumah, itu yg berlaku pada diri saya juga 5 tahun lepas..

    BalasPadam
  9. @Kak Aya: memang excited akak.. sebab susahnya nak dapatkan rumah tu yang menjadi satu kenangan dalam hidup kami

    BalasPadam
  10. jgn lupa cerita bro! ahniah. houswarming jgn lupa ajak bro!

    BalasPadam

  11. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..