Mom & Baby Expo 2011 | Persiapan Untuk Bakal Ibu & Ayah

5/08/2011 12:32:00 PTG , 9 Comments

 

Salam semua,

Buat pertama kalinya semalam aku dengan cik malarang mengunjungi Mom & Baby Expo 2011.. wah memang mengujakan bila sampai dekat expo ni.. yang happy sangat sapa lagi kalau bukan cik malarang.

mom baby expo 1

Banyak benda yang kami berdua belajar pegi dekat expo ni.. expo ni memang sesuai dikunjungi oleh ibu bapa dan bakal ibu-ibu untuk persediaan menyambut orang baru.

Jomlah layan gambar-gambar yang sempat aku snap dekat expo tu.

mom baby expo 3    mom baby expo 6mom baby expo 7    mom baby expo 8

korang nampak beg dekat atas tu.. yang tu bukan beg nak g sekolah atau kerja.. tu beg untuk digunakan menyimpan susu untuk baby.. paling aku suka tempat dukung baby tu.. comel je..

mom baby expo 5    mom baby expo 10mom baby expo 9    mom baby expo 11

barang-barang keperluan baby yang baru dilahirkan antaranya katil baby, tempat mandi baby dan juga baby sitter.. siang2 lagi cik malarang dah kata nak warna merah tu.. hehehe

mom baby expo 2    mom baby expo 12mom baby expo 4    mom baby expo 13

Antara jenama yang menjadi pilihan ibu-ibu dimalaysia iaitu jenama botol susu dari Event, siap ada demo macam mana nak guna pump susu untuk baby lagi..

mom baby expo 14    mom baby expo 15 mom baby expo 16   mom baby expo 17

Cik malarang sempat membelek-belek baju nampaknya.. ada yang berkenan ke sayangku..

mom baby expo 18

Macam biasalah ni foto penutup yang wajib diambil setiap kali kami keluar berdua..

Korang masih ada peluang lagi untuk jenguk expo ni sebab hari ini adalah hari terakhirnya.. so kalau ada kelapangan apa kata boleh bawa family anda untuk membeli belah diexpo ni.. macam kami ni datang cari pengalaman je.. untuk persediakan akan datang.. :-)

** Dengar katanya eyriqazz gi juga.. tapi tak jumpa pulak aku dengan lanun somalia ni.. hehehe… jom terjah luahan hati eyriqazz di expo tu.. katanya macam tak best je kali ni dia pergi.. apa yang dah jadi ye bro?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. wah best tapi saya semalam ada pergi nak beli skit2 brg baby. jadi blur tak tau nak beli apa.. tp bkn kat expo tu la.. x tau pun expo tu kat mana

    BalasPadam
  2. bestnye expo camni..sayang jauh tak dapat pegi..

    tolong vote danial boleh..?klik n like je kat cni danial

    terima kasih =)

    BalasPadam
  3. wahhhhhhhhhh bahagia berdua ye dak bro? kehkehkeh!aku xlayak nk g cz ak lum kawen.. hikhik

    BalasPadam
  4. hurmmm.... kalau tak silap bro eyriqazz pegi gak tapi katanya barang still mahal .... huhuhu

    BalasPadam
  5. uit shoping sakan abg n akak ipar aku ni. hehehehehe.. wow bestnyer.. kak farah, mudah2 an kembar blh shpng lebih ckit... tp jgn lpa bakal ank buah baru dkt kg..

    BalasPadam
  6. uit shoping sakan abg n akak ipar aku ni. hehehehehe.. wow bestnyer.. kak farah, mudah2 an kembar blh shpng lebih ckit... tp jgn lpa bakal ank buah baru dkt kg..

    BalasPadam
  7. @The Lekat : saya first time datang memang meriahlah..katanya tiap2 tahun kot buat dekat sini

    @Puan nina : insyaallah dah vote

    @Darkbatman : hehehe.. memang kalau hang pegi pon mesti blur bro.. sebab yg datang semua yang tunggun hari nak bersalin je.. hehehe.. tapi kalau datang cari pengalaman tak salah..hehehe

    @Hazman : tulah baca dekat blog dia pon kata boring mahal barang2..saya first time datang tak tahulah nak bezakan hargakan

    @Ieca : tak shopig pon.. survey2 je.. mahal2 beb barang baby ni.. hehehe... doa2lah ye kembar..kak farah kau ni.. nak sangat kembar..hehehe..nanti aku shoping untuk kau sekalilah ni..hahaah

    BalasPadam
  8. ieca :hehe..jalan2 tengok harga dulu, dah dekat2 nanti baru blh mula beli barang....insyallah ingat bakal anak buah, nanti kita belikan puting je blh,hehe...

    BalasPadam
  9. I reccommend a "baba sling" they are adjustable and very comfortable. As they are worn like a shoulder bag size really doesn't matter and they can can be transfered form Mum to Dad very easily.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..