Earning Pertama Dari Nuffnang Grapevine

5/14/2011 12:53:00 PG , , 17 Comments

Salam semua,
Perggg macam ketagih pulak sehari tak update entri ni dek gara-gara pihak blogspot buat maintenance 2 hari ni.. mana tidaknya rata-rata semua blog kekal dengan entri 2 hari lepas je.
Oklah aku nak kongsi sikit cerita pasal Nuffnang Grapevine, entri sebelum ni aku pernah cerita pasal “ Jana Pendapatan Baru Dari Nuffnang Grapevine ” yang mana aku sendiri pon tak faham masa tu apa fungsi   Nuffnang Grapevine ni.. tapi setelah aku cuba selongkar hari ini.. akhirnya aku jumpa dah cara macam mana nak jana pendapatan dari Nuffnang Grapevine ni
Nuffnang Grapevine campaign 1
Langkah yang perlu korang buat untuk jana pendapatan ni adalah :
-   Masuk ke dalam Nuffnang Grapevine atau bila mana korang ternampak iklan seperti diatas
- Klik mana-mana platform yang korang suka untuk promotekan kempen tersebut seperti facebook, twitter, msn, email.
-  Jika ingin menggunakan platform selain dari yang 4 diatas korang boleh klik pada SHARE untuk menyalin link yang akan diberikan untuk dikongsikan kepada rakan-rakan korang semua.
Bagaimana pula untuk menebus hasil pendapatan korang?
-  Caranya mudah dengan hanya memasukkan email didalam ruangan “Enter Email” dan pendapatan boleh disemak didalam akaun Churp-Churp korang pada bahagian “Grapevine [history]” seperti dibawah.
- Jika korang belum daftar dengan ChurpChurp korang boleh Daftar Sekarang
Nuffnang Grapevine earning
Jika kempen yang disebarkan kepada rakan-rakan korang tadi tu berjaya mendapat Unik klik maka hasil Unik klik akan dikreditkan terus dalam akaun ChurpChurp seperti dibawah ini.
Campaing Grapevine
Tapi korang kena ingat jangan cuba melakukan penipuan klik dan setiap unik klik kempen iklan tersebut ini kerana kempen tersebut dipantau oleh pihak admin ChurpChurp & Nuffnang.
** Korang kena ingat tiada jalan mudah untuk menjana pendapatan samping kecuali dengan usaha sendiri.. Rezeki takkan datang bergolek jika tidak dicari.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

17 ulasan:

  1. oooo..cam tue ke fungsi nye..awok idok le taw..nak paham...rupe2 nye cam tue..terus nak promote :)

    BalasPadam
  2. dia keluar iklan kat churp2 ke nuffnang?
    cemana kita nak tau dia muncul kat nuffang?
    dia ada inform kat kita melalui email ke cemana?
    adei.
    still blur dengan grapevine.
    =_='

    BalasPadam
  3. yes, aku menang.. aku dah dapat singgit. =)

    BalasPadam
  4. @mustaffa : promote2 jgn tak promote..hhehehe

    @Drunbella Khoo : hari tu dia ada keluar dekat nuffnang punya iklan dekat sidebar.. kalau tak keluar masuk je dalam http://www.churpchurp.com/grapevine/ dah tu buat dari situ pon boleh.. buat masa ni ada 1 campaign je.. dari DiGi.

    @MMFD : wah laju ye ko bro.. heheeh

    BalasPadam
  5. Sy br dpt 80sen je... Huhu... :)

    BalasPadam
  6. saya pon dh dpt earning grapevine :)

    http://innit.nuffnang.com/view/1576791/fast5-kongsi

    BalasPadam
  7. heheheh....saya pun dah dpt earning grapevine....berbaloi-baloi

    Galeri Ilmu Shazyana
    Shaz Nz Craft

    BalasPadam
  8. saya sedikit persoalan untuk tuan punya blog, boleh baca entry saya ini ye

    Apa itu nuffnang grapevine

    BalasPadam
  9. email tu yang kita nak claim tu..pakai email churpchurp ke email nuffnang?

    BalasPadam
  10. @sayacomel : saya pakai email nuffnang sebab churp2 & nuff guna email sama.

    BalasPadam
  11. salam, cikgu..dh join nuff grapevine..hari 1 dpt 0.20 hari ke2 dpt RM2 ..HARI KE5 check kt akaun dpt rm20...

    BalasPadam
  12. samapai hari ni saya masih x jumpa grapevine tu. huhu. bru dpt 0.20sen

    <-----really need you help.

    BalasPadam
  13. owh camtu ker...ad jupe tp tak paham...jd wat bodo jer...huhu...ruginyer....salam tn tanah...

    BalasPadam
  14. Ι knοw this ωeb sіte provides quality depending
    posts and other stuff, is there any othеr webѕіte ωhiсh offers theѕe
    kinds of dаta in quality?

    Feel free to surf to my wеb page - http://canyougetridofherpes.blogspot.com

    BalasPadam
  15. After you recover through the shock at how little is left after taxes, you proceed to divvy it among all your outstanding bills, intending to put whatever is left over to your savings
    maurices manufacturer coupons getting towards the
    route from the obsession - whether it really is a
    minimal a feeling of self-esteem or previous family good addiction - is key.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..