Tips Menonton Astro Mustika Secara Percuma

4/23/2011 08:24:00 PG , , 9 Comments

 

Salam hujung minggu semua,

Semestinya dihujung minggu ni korang mesti nak rehat-rehat dekat umah sambil menonton channel kegemaran di Astro.. betul tak?

Tapi alangkah kecewanya bila ada sesetengah channel istimewa yang anda tidak langgan so kalau ada siaran best memang terlepaslah kan.. sebagai contoh di Channel Astro 130 MUSTIKA sekarang tengah berlangsung rancangan MAHARAJA LAWAK.. dan ramai kecewa bila rancangan ini dipindahkan ke saluran yang perlu dibayar.

astro Mustika

ASTRO MUSTIKA

Untuk itu aku baru sahaja menemukan satu teknik  dari rakan yang bekerja di Astro bagaimana untuk menonton channel 130 MUSTIKA secara percuma..

Ingat entri ini akan didelete dalam masa 24 dari sekarang sebab takut kantoi dengan pihak Astro.

Ikuti langkah-langkah dibawah ni.. ** jangan kecoh2 gi tahu jiran ye **

Hanya untuk Unlock Channel MUSTIKA Sahaja.. Selain dari itu HBO, NG, Sport ke masih tidak boleh kerana dikawal oleh pihak penyedia siaran diluar negera.

1. Biarkan dekoder Astro anda dalam keadaan 'STAND-BY'.

2. Tekan butang ON/OFF. Astro akan menyiarkan channel terakhir yg anda buka.

3. Tekan butang 130. Anda akan melihat pratonton utk pakej Musika.

4. Tekan MENU. Pilih LIST SERVICE. Kemudian tekan OK.

5. Pilih saluran yg anda ingin UNLOCK. (WARNA, CITRA, B4U shj)

6. Tekan OK untuk pengesahan.

7. Tekan MENU untuk keluar ke siaran TV. TV akan kembali ke saluran 130.

8. Tekan MENU sekali lagi. Pilih OPTION. Tekan butang OK

9. Pilih CHANNEL INFO. Tekan OK

Di sini pengaktifan akan di hantar terus ke bahagian penyiaran. Dekoder anda akan di kemaskini untuk menyiarkan saluran yg anda UNLOCK.

10. Tekan butang ON/OFF. Tunggu selama seminit (supaya dekoder anda dikemas kini.)

11. Tekan semula butang ON/OFF utk siaran TV.

12. Langkah terakhir, tekan 130

13. Saksikan pratonton Mustika.

14. Untuk melanggan:

i - Hubungi 1 300 82 3838; ATAU
ii - SMS Mustika ke 32888; ATAU
iii - Klik 'Dapatkan Mustika' di atas untuk melanggan secare ONLINE.

maharaja lawak percuma

Jangan marah ye.. sebab aku tak puas hati dikenakan pagi2 oleh seorang blogger yang hantar mesej dalam FB aku.. so dari aku yang terkena sorang apa kata aku nak kenakan korang juga.. hehehe..

tips tengok astro percuma Aku pon kena tipu juga bro!!!!

Nasib baik aku tak gi depan TV ikut langkah2 dia.. Hampeh betul pagi2 dah buat lawak dengan aku ye.

Apa yang korang rasa sekarang.. marah.. geram.. nak bakor blog aku.. samalah macam tu aku rasa sekarang ni.. hehehe..

Nota Kaki : Dalam dunia ni mana ada benda yang free.. nak buang air kecik dekat Tasik Titiwangsa pun kena bayar RM0.20 juga.. betul tak?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. Memang dah agak le bro mana ada free, youtube ada le

    BalasPadam
  2. kena try ni hak2 try sebar2 kan

    BalasPadam
  3. bro....dah ramai member yang tengok kat youtube je maharaja lawak nie....yang pasti akan di update tak lama lepas siaran live kat MUSTIKA....hahahaha

    BalasPadam
  4. @sharinginfoz : memang takda freenya pon..

    @sabree hussin : sebar2kan lah ye,.. hehehe

    @hazman : memang pon nak langgan macam tak berbaloi j.. semua kena gov tax..

    BalasPadam
  5. punye le tekun aku baca... sekali hang tipu!! adoyaii.. seb bek ade youtube.. ahahaha~

    Lama x nmpk bro.. pe cer?

    BalasPadam
  6. @shahrul hairy : mcm mana kau punya tekun baca..macam tu jugalah aku kena semalam.. kira ni sesi balas dendam beb..hehehe...

    Aku ok sihat2 je.. sebuk dgn kerja hakiki je sekarang ni.. tu yg kalau ada event jarang dtg.. insyaallah ada masa boleh join even nanti

    BalasPadam
  7. download je full version, melambak kat internet, tgk youtube dapat tengok sekerat2 aje..

    BalasPadam
  8. ha...ha...mungkin ramai yang dah cuba,nanti kat bil astro hujung bulan tertera bayaran tambahan pulak....inilah sifat manusia yang suka sangat nak benda free,kasihan betul.

    Tapi kalau sesiapa yang berminat nat tengok 1000 lebih saluran dari seluruh dunia sila la ke site saya ok....memang free channel semuanya tapi saya caj RM30 sekali bayaran untuk menikmati semua saluran percuma dari seluruh dunia...tengok sampai bila-bila!

    http://www.smartreding.blogspot.com/2012/04/1000s-of-free-tv-channels-from-internet.html

    BalasPadam
  9. hahahah..klas ko..hahahah

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..