Sesi Terjah Restoran Mee Ketam Kuala Lumpur Seksyen 7 Shah Alam

4/10/2011 11:43:00 PG , 12 Comments

 

Salam semua,

First time malam tadi rasa masakan Mee Ketam Kuala Lumpur dekat Seksyen 7 Shah Alam.. Sebenarnya dah lama cik.pn malarang nak gi sana.. so kebetulan semalam bawa adik ipar dengan sepupu cik.pn gi jalan-jalan dekat i-City so singgah sekali dekat kedai Mee Ketam tu.

mee ketam seksyen 7 
Kedai ni adalah dimiliki oleh sepasang kembar yang mana rakan kepada cik.pn masa belajar dulu.. Suka aku tengok budak-budak muda ni buka restoran.. murah rezeki dia.

Yang Bestnya tokey kedai tu siap belanja ketam setiap sorang lagi.. dia belanja sebab kenal kot dengan cik pn. kalau macam ni.. nak rasa makan ketam free kena bawa selalu cik pn. ni.. hehehe.

Jom kita layan gambar-gambar dekat restoran Mee Ketam tu.

mee ketam kuala lumpur 9 mee ketam kuala lumpur 4

mee ketam kuala lumpur 8

Pandangan sekitar restoran mee ketam ni.. aku paling suka meja makan dia.. unik semua dibuat sendiri.. memang kreatif tokey kedai ni

mee ketam kuala lumpur 5  mee ketam kuala lumpur 6

Ni satu lagi yang unik dekat restoran mee ketam ni.. menu dan harga dibuat diatas papan hijau yang macam dekat kelas masa kita belajar tu.. siap dengan harga sekali

mee ketam kuala lumpur 1 Yang ni pulak model yang ambil order dekat kedai tu.. hehehe.. takdalah ni adik ipar aku yg gedik lebih ni.. kalau boleh semua dia nak makan..hehehe

mee ketam kuala lumpur 2 mee ketam kuala lumpur 3 

mee ketam kuala lumpur 7 

Aku pulak happy je..sebab katanya cik.pn yang nak belanja kami semua.. hehehe.. terima kasih sayangku.. ni yang abg bertambah-tambah sayang ni.. hehehe

Jom layan Menu kita orang malam tu..

 Sup Ketam

Menu Sup Ketam x 1 

Bihun Ketam Menu Bihun Ketam x 1

Mee Kari Ketam

Menu Mee Kari Ketam x 3

Apa pon memang berpuas hati aku makan dekat Restoran Mee Ketam ni.. So kalau ada yang nak merasa mee ketam ni.. boleh datang ke lokasi dibawah

Loakasi :

No 11 Kompleks Anjung 7, Jalan Zirkon B 7/B, Seksyen 7, 40000 Shah Alam Selangor.(Belakang UNiSEL)

Waktu Operasi :

Buka 12:00tgh - 11:00mlm  (AHAD CUTI)

Hubungi : Ubai: 0192496054

Blog : http://meeketam.blogspot.com

Facebook : Mee Ketam Kuala Lumpur

Nota Kaki : Kalau orang belanja sebenarnya memang sedap.. walaupun hakikatnya memang sedap mee ketam ni..

Sapa yang pernah makan mee ketam ni?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

12 ulasan:

  1. huwaaa~
    seriously terliur ni,tengok gambar tadi..
    x pernah lagi dengar mee ketam,ni baru first time..
    hehehe..

    BalasPadam
  2. Sedapnya kena cuba ni since tak pernah makan benda alah macam ni

    BalasPadam
  3. @Syaz : saya pon dgn wife first time makan malam semalam.. rugi tak cuba

    @sharinginfoz : kalau datang shah alam boleh terjah kedai ni bro.. memang terbaik

    BalasPadam
  4. @n3scaf3 : rupanya ramai yg first time tengok ni.. g makan cepat.. hheehhe

    BalasPadam
  5. Mee Udang pernah la makan, tapi Mee Ketam? Nak kena terjah jugak la nampaknya ni. Tapi yg tak bestnya hari Ahad tutup, hari tu jelah biasanya ada masa nak terjah..ist ist

    BalasPadam
  6. jenguk sini sbb gto kata kat sini ada entry mee ketam.. namapak sedap.harap2 ada kesempatan nak ke sini

    BalasPadam
  7. duduk seksyen 7 jugak tapi xpnah tau kat mana..haha...kat mana ni ek? pusat komersial ke??

    BalasPadam
  8. @baby : saya dh pergi kedai tu 3 kali tahun lepas.. Memang terbaik... Pengusaha dia adik beradik kembar..

    @hafizrahman : saya tak pasti tempat tu nama dia pusat komersial ke tidak.. Tapi kalau cari dalam google map peta dia ada dlm tu.. Dekat dengan petronas dan shell

    BalasPadam
  9. I was there a few weeks back, the mee ketam is simply delicious. Very cheap too.

    BalasPadam
  10. Saya pun selalu makan kat sini. Ketagih ooo... hhehehe. Saya cara resepi mee ketam nisebenarnya, salam kenal.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..