Renew Insurans Kereta Secara Online Dapat Rebate 10% Dengan MotorTakaful

4/04/2011 01:16:00 PTG 13 Comments

Salam semua,

2 hari aku bawa kereta tanpa insurans tau.. opsss jangan gi tahu pak polisi tau.. hehehe.. tapi pagi ni aku dah lega sebab dengan adanya kemudahan bayaran insurans secara online.. tak perlu aku nak beratur tunggu dekat pejabat pos untuk beli insurans lagi.. duduk depan laptop isi borang online submit & bayar selesai urusan pembelian insurans kereta aku.



Sebenarnya ni merupakan kali ke-2 aku renew insurans kereta aku melalui MotorTakaful.com.. mula-mula dulu aku gunakan perkhidmatan MyEG.. tapi tahun 2010 selepas aku dapat aku punya geran kereta aku dah mula register sendiri insurans aku ni. 

3 sebab kenapa aku buat sendiri urusan renew insurans ni.

- Mudah, cepat dan pantas
- Dapat rebat 10% dari jumlah bayaran insurans tu.
- Bayaran boleh dibuat secara online dengan maybank2u

So kalau korang rasa-rasa malas nak gi pejabat pos  beratur untuk renew insurans korang boleh gunakan perkhidmatan MotorTakaful.com ni untuk urusan pembaharuan insurans kenderaan korang.

** Pasti dijamin selamat.. cuma nak beli roadtax tu boleh guna MyEG atau ke pejabat pos bawa insurans tadi dan bayar RM2 untuk keluarkan roadtax baru.

Nota kaki : Bila kemudahan dah ada depan kita sebaik-baiknya kita manfaatkan kemudahan yang dah diberikan tu.. Dunia dihujung jaring anda.
--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

13 ulasan:

  1. @suffer8zine : kalau boleh semua benda nak online je.. yg penting hati2 jgn tertipu sudah bro

    BalasPadam
  2. Bulan depan nak renew takaful tengah fikir lagi mengenai company ini sebab sebelum ini ambil takaful malaysia

    BalasPadam
  3. @sharinginfoz : takaful malaysia..kalau tak claim dia orang pulang rebat tak duit kita? kalau dia pulang best juga tu

    BalasPadam
  4. knp skrg x dpt buka tu website?

    BalasPadam
  5. ahhaaaaa.... aku pakai ejen je dari dulu sampai dapat geran...

    BalasPadam
  6. assalam....nk tny,jika kt renew guna motorTakaful nie, nanti die pos kan ke doc yg kt dh renew tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye betul cover note boleh print sendiri.. lagi satu polisi yang mcm buku tu dia akan pos ke alamat rumah

      Padam
  7. nanti die pos ke doc yg dh direnew tu?

    BalasPadam
  8. Salam,nk tny..blh gn cover note ke utk renew roadtax??ke kn tungu buku polisi br blh renew??

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh.. sebab kalau dah renew sistem semua online terus gi pejabat pos renew roadtax.. tak perlu tunggu polisi sampai

      Padam
  9. Renew road tax di pejabat pos perlu bawa geran original x??

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..