Hati-Hati Jangan Termakan Telur Ayam Palsu

4/07/2011 01:51:00 PTG , 6 Comments

Salam semua,

Kecoh hari ini dekat blog & paper berkenaan penemuan terbaru tektik penipuan mengaburi pengguna dengan penjualan telur ayam palsu. Penemuan telur ayam palsu ni dijumpai di Pulau Pinang.. aduh.. seramlah aku nak makan telur ayam dekat kampung mak mertua aku lepas ni..

Cuba korang bayangkan pegi kenai mamak minta roti telur.. sekali korang makan rupanya telur ayam tu dari yang palsu..huhu

kredit foto Kosmo Online

Korang boleh rujuk beberapa blog dibawah ni yang menceritakan perbezaan telur ayam betul dengan palsu


So sekarang kena hati-hati bila beli telur.. sebelum nak goreng tu kena check dulu palsu atau betul.. memang kurang ajar betul sapa yang supply telur ayam palsu ni.. dari apa yang diceritakan telur palsu tu mengandungi bahan kimia dan jika dimakan boleh memudaratkan kesihatan.

**Berita lanjut rujuk Kosmo Online

P/S : Lepas ni kena hati2lah bila nak order roti telur dekat kedai mamak.. jawabnya aku kena puasa makan roti telurlah lepas n i.. huhu


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. jomternak ayam banyak-banyak. haih! nak makan telur pun susah dah sekarang ni. semuanya nak klon. hoho

    BalasPadam
  2. suckkkkk...tergamak org yg buat telur tiruan ni

    BalasPadam
  3. teruk betul sekarang ni, macam2 palsu

    BalasPadam
  4. memang bahaya sekarang ni..
    semua nak untung cepat tu

    BalasPadam
  5. akhir zaman ni mmg banyak yang tipu, palsu dan seangkatan dengannya... yang penting yang menipu dan memalsu itu dapat apa yang mereka nak... so.. dah tau tipu dan palsu jauhkan diri daripada ditipu lagi....

    orang yang jujur akan jujur dalam apa jua perkara ..... terdesak mcm mana pun dia akan teguh pegang pada prinsip jujur tu.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..