Dimalukan Kereta Sendiri Pagi Ni

4/06/2011 10:29:00 PG , 7 Comments

 

Salam semua,

Sesuatu yang tidak di sangka-sangka telah berlaku dekat aku pagi tadi sewaktu nak pergi koje.. Mana tidaknya ditengah-tengah kesesakkan jalan dekat hadapan stesen KTM-KL boleh kereta aku mati tiba-tiba.

Apa lagi menggelabah satu badanlah aku dibuatnya.. Nasib baik ada seorang abg polis trafik yang tengah jaga jalan tu datang menyelamatkan keadaan.. sambil tu dibantu dengan seorang pekerja KTM dan Pakcik India naik motor yang berenti tolak kereta aku ketepi jalan.. Terima kasihlah banyak dekat abg-abg yang tolong aku dari terselit dekat tengah-tengah kesesakkan tadi pagi tu.

myvi-break-down-2 Jentera aku tersadai dekat tepi jalan ni..

Sekali aku check rupanya-rupanya minyak aku dah habis.. huhu.. sebenarnya dari semalam lagi dah berkelip-kelip lampu amaran minyak tu.. tapi dalam ingatan aku, aku ingat nak isi dekat opis.. tapi sangkaan aku meleset sama sekali sebab tak sempat sampai petrol pump minyak dah kering rupanya..

myvi-break-down

Mula-mula aku tarik nafas dulu.. dah tu inform dekat wife aku.. dah tu aku minta bantuan kecemasan dekat member opis aku.. nasib baiklah ada budak opis yang boleh datang bawa minyak.. Terima kasih banyak dekat en. Haizan & tn.Hj.Syed yang datang menyelamatkan keadaan.

myvi-break-down-1

petrol pump tepi jalan.. macam nilah gaya mamat tu..hehehe

Alhamdulilah lepas isi minyak je.. dah boleh start enjin keta aku.. terus je aku gerak g isi penuh-penuh dekat petrol pump..

Jadi pagi ni aku dah sampai lewat dekat opis.. sampai-sampai je terus kena bahan dekat opis.. kena gelak satu opis… so aku senyum jelah..heheehe

P/S : Moralnya kalau minyak dah berkelip-kelip korang cepat2lah ye gi isi kalau tak jadi macam akulah nampaknya.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. Risau gak benda ni berlaku kan, selalu gak bawa kete masa berklip2

    BalasPadam
  2. @sharinginfoz : aku dah selalu buat macam tu ..tapi hari ni nasib aku tak baik bro..huhu

    BalasPadam
  3. hu..hu... harap tak kene dekat anne... and akan isi minyak paling kurang rm30.. sebab malas pegi stesen minyak banyak kali..

    sib baik save minyak sebab guna viva.. perjalanan ke ofis pun tak sampai samnpai 10 minit.. dekat jer...

    BalasPadam
  4. husband selalu buat tak kisah jek kalau kelip2 lampu minyak tu... nak share story ni ngan dia :)

    BalasPadam
  5. ha3..perkara pertama yg saya akan buat bila start enjin kereta adalah menjeling ke meter minyak. tgh drive pun akan selalu gak menjeling2 kat meter minyak. kalau dah nak kering tu terus jer top up. amalkanlah ianya selalu insyallah kejadian yg sama xkan berulang kembali.

    BalasPadam
  6. sy guna motor je bro.. tp sjk brjink2 ngn motor sndri ni..prnh gk ler..2 3x abes mnyak.. blk dr kls tk smpt smpai umah..uhuhu..pdhl meter dgital..

    skrg dh pndai ckit.. ec RM2 blh pegi 40km plg krg.. salu ec 5inggit la sonang.. bleh la..thn smggu ulg alik p kls..100km.. dh nmpk mter tu 100km.. ISI! ahahhha

    BalasPadam
  7. @Ms. Ann : harap dijauhkanlah memalukan tau.. huhu

    @Nora : boleh2..sebagai pengajaran dekat kawan2

    @Blogger Melayu Jawa : pengalaman ni jadi pengajaran untuk saya seumur hidup..

    @juvltars : motor gagah lagi bro..ni keta..tak boleh tolak sendiri.. hehehe

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..