Akhirnya Aku Memiliki Saham Bank Rakyat

4/07/2011 08:34:00 PG , 19 Comments

Salam petang semua,
Alhamdullilah  akhirnya berjaya juga aku membeli saham bank rakyat tadi.. lepas aku publish je entri “Saham Bank Rakyat Dibuka Semua” aku terus gi bank rakyat dengan wife aku.. sampai-sampai je rupanya dah penuh dengan pelanggan tengah tunggu giliran.
Saham-Bank-Rakyat
Pendek kata semua bank rakyat hari ni penuh sesak dengan pelanggan yang nak memiliki saham bank rakyat ni.
So jangan tunggu lama-lama nanti saham tu habis.. korang tak boleh nak beli lebih saham tu.. setiap sorang dilimitkan hanya RM500 sahaja.. so kalau korang teringin beli lebih korang boleh isi borang tambahan yang mana akan dihantar ke HQ.. bulan depan baru dapat tahu keputusan samada saham tu ada lagi atau tidak.. kalau saham belum habis lagi.. maknanya ko berpeluang buat tambahan lagi.
Bagi aku walaupun hanya RM500 je.. tapi sekurang-kurangan dapat juga buat pelaburan jangka panjang.. kalau 30 tahun simpan kan banyak juga untung saham-saham tu.
Nota Kaki : kata orang tua-tua sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

19 ulasan:

  1. mmg untung ada saham b.rakyat nih! TAHNIAH... saya ada pun sbb amik personal loan dulu. dah abis bayar loan, saya still maintain saham tu. 15% setahun, imagine.... $$$$$

    BalasPadam
  2. td baru g amik borang kat bank rakyat lepas ayah bising2 suh masuk saham nih. kire kalu masuk arini kompen jadi ahli ke n kompen dpt saham ke? bkn ke kena tunggu 2 bulan response dr BR kan? td amik dua je borang, 1 utk hubby. tapi ayah cakap patut amik 4. sorg dua borang sbb bleh bt utk borqng tqmbqh nilai.adoii..

    BalasPadam
    Balasan
    1. anonymous, u ni girl or men.saya selau jumpa nama u dalam blog.U dah dapat kerja kan?Kat KKm

      Padam
  3. alhamdulilah da ada saham bank rakyat sebb ada wat personal loan dulu.

    BalasPadam
  4. @Salmah : dah lama nak beli saham bank rakyat ni.. sekali dia orang dah buka..saya takkan lepaskan peluang ni.. seumur hidup mungkin sekali je..

    P/S : yang dah ada masa buat loan tu.. boleh tambah lagi..limit RM500.. so boleh tambah pelaburan

    @Anon : betul tu.. boleh apply untuk tambahan.. tapi kena tunggu bulan depan..

    @shah : betul tu.. penuh dekat bank rakyat tadi..

    @ardinihumaira : takpe esok ada lagi.. selagi saham tak habis masih dijual.. cepat jangan lambat

    @haslina : takpe.. boleh tambah lagi RM500.. cepat2

    BalasPadam
  5. Thanks for info bro...

    esok ak nak pg bank rakyat jugak la..hope ade lagi la saham tue...

    LIST OF OIL & GAS JOBS HERE

    BalasPadam
  6. @EmanTheHalia : insyaallah..hehehe

    @Jamaludin : insyaallah kalau ada rezeki adalah tu.

    BalasPadam
  7. alaaaaaa... lmbt baca entry psl ni... serius tunggu.... huhuh... kena keluarkan asb dlu.... huhuh... nak g bank rakyat jap :)

    thanx byk2 for ur info :)

    BalasPadam
  8. Tambah cepat nanti kehabisan.

    BalasPadam
  9. Nak beli. Tadi beli tapi IC tak boleh baca. Terus gi JPN wat IC. Hope siap je IC ade lagi share

    BalasPadam
  10. salam perkenalan,,,saya follow blog wak....byk info menarik...

    BalasPadam
  11. nk beli tp x g bank rakyat lg..harap2 blm habis lg..huhuh

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. Pergilah cepat2, semasa peluang terbuka ni.Kalau anda ada duit ban yak rebutlah dengan membuat permohonan untuk tambahan.sangat untung bila melabur dengan BR ni.Saya rasa agak menyesal pasl tak beli banyak dulu, le ni nak tambah susah la...ada buat permohonan untuk tambah tapi hingga ke hari ni tiada feedback frm BR..hampa.

    BalasPadam
  14. Pada 26.3.13 hari tu , ada masuk dah dividen saham bank rakyat.rasa seronok bab dapat bonus..he he ..rezeki. tapi ingat pada yang banyak saving kena keluarkan zakat ye...kat bank lain kecuali Th aje dan saham BR

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..