Sesi Terjah Chop N Steak Kg. Baru

3/19/2011 10:40:00 PG , 9 Comments

 

Salam semua,

Pagi ni aku nak kongsi dengan korang semua apa aktiviti aku malam tadi bersama cik.pn malarang.. nak tahu jom kita teruskan tengok photo-photo dekat bawah ni

 chop n steak 2

Haa.. ni dia lokasi terjahan kami malam tadi di Chop N Steak Kg. Baru.. sebenarnya aku datang bukan berdua tapi bertujuh.. hehehe.. wah makan besar ke? sebenarnya ada tetamu jauh datang dari Pulau Pinang semata-mata nak belanja kami makan malam ni.. hehehe

chop n steak 3

Nilah dia tetamu yang datang dari jauh tu.. yang ni adalah sepupu kepada cik.pn. malarang.. kebetulan cuti sekolah dia orang datang untuk majlis kenduri kawin adik mereka ni di Jenjarung.. dah seminggu dia orang bercuti di kl ni.. n mungkin hari ni dia orang bertolak balik ke Penang

         chop n steak 4 chop n steak 5  

         chop n steak 6 chop n steak 7

Tu dia… makanan dah sampai.. macam biasalah dan kedai makanan western so memang pelik2 sikitlah makanannya.. takda pelik manapon.. antara makanan yang dah sampai lamp chop kegemaran cik.pn malarang dengan chicken chop makanan yang di oder oleh anak saudara.

chop n steak 8

Teh O ais limau.. yang ni aku punya .. air wajib.. sebab tu gambar besar sikit.. sebab ni aku punya.. hehehe..

        chop n steak 9 chop n steak 10

        chop n steak 11 chop n steak 12

kalau korang perasan dalam gambar dekat atas tu ada mamat main gitar.. ni sepupu wife aku panggil orang tu nyanyi satu lagu untuk anak dia.. “happy birthday” hehehe.. sebenarnya masa tu anak dia merajuk.. sebab makanan spaghetti yang dia order tak sampai2 lagi walaupun orang lain punya dah sampai.. hehehe cian dia.. so panggil mamat ni main lagu terhibur kami sikit… habis main lagu bagilah sumbangan ikhlas dekat mamat ni kan.

        chop n steak 13 chop n steak 14

Akhirnya sampai juga makanan spaghetti dia.. baru muka boleh senyum… yang sebelah tu makanan apa entah suami kepada sepupu cik.pn malarang order.. tapi sedihnya orang tu lupa letak garam kot.. dia kata tawar.. huhu.. sedih2.. dah lama kami punya berdua makanan sampai last… dapat2 tawar pulak tu.. kecewa tahan Gaban.. tapi takpe.. syukur alhamdullihan sebab family sepupu cik.pn sudi belanja kami..

Semoga murah rezeki kalian sekeluarga nanti.. tahun depan boleh datang sini n belanja lagi.. hehehe.

chop n steak 15

Sebelum nak balik macam biasalah sesi posing-posing dulu… tengok tu siap ada kapal tersadai lagi dalam restoren ni.. nilah keunikan kedai ni.. kauter bayaran dalam kapal besar tu.

chop n steak 16

Gambar kenangan keluarga sepupu cik.pn.. posing jangan posing.. kalau takda transport nak balik boleh sewa kapal dekat belakang tu.. hehehe..

Tq abg Anuar & kak Norlie belanja kami makan..

chop n steak 19

anak-anak buah ni pon nak posing juga.. ada gaya tu..

chop n steak 18 Pasangan romantis walaupun dah berpuluh tahun kawin.. so pengantin baru ambil contoh ni.. hehehe

chop n steak 17  Yang ni jangan cakaplah memang romantis sepanjang hayat… hehehe.. cik. pn kata dia rasa macam tinggi pulak dalam gambar ni.. aku jangan katalah memang selalu tinggi je..

 

*** Rasa-rasanya hujung minggu ni nak g mana ye syg? apa kata kita g tangkap dinasor ke?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. dh lama tak makan kt ctu...menu2nye mmg best!!!!

    BalasPadam
  2. bestnya makan western food...

    BalasPadam
  3. Wah bestnya! Saya pernah sekali je pergi makan situ. Sedap! Tetiba je jadi lapar chicken chop bila baca entri ni..hehehehe

    BalasPadam
  4. @roha : memang best cuma malam tu sy silap pilih menu.. so tak sedap.. huhu.. yang lain memang mantop

    @Zura : sesekali makan dengan familykan bukan selalu

    @Lieynanilaz : memang best.. apa lagi glah terjah sana pulak

    @suffer8zine : boleh2 mai datang sini

    @EiyMah@FaTiN : hahaha.. saja kasi meleleh air liur korang semua

    BalasPadam
  5. mmg sedap tp tu dulu la, skrg ni msakn dorg dah 'kurg' sket.. =(
    nnt2 try la HR, dkt2 area situ jgk, tmpt dia plak ala koboi cme gelap sket..haha

    BalasPadam
  6. Assalam. Nanti boleh pula mencuba masak stik sendiri di rumah! Makan dengan ahli keluarga tersayang.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..