Semalam Cash-Out Hari Ini Cek Dah Sampai

3/01/2011 02:07:00 PTG 14 Comments

Salam semua,

Aku dah tahu dah.. bila ada je orang buat entri pasal earning nuffnang ke.. cash-out ke... cek ke.. buffered earning ke.. atau apa2 je yang berberkaitan dengan nuffnang mesti ramai yang nak baca.. betul tak? termasuklah tn. punya entri ni.. hehehe

Sebenarnya bukan apa.. seronok baca entri orang yang yang cerita pasal kejayaan mereka buat duit secara online ni.. bohong kalau korang kata tak suka duit pasif atau duit hasil blog ni.. kalau korang kata "saya ikhlas berblog.. tak dapat duit pon takpe".. ok kalau dapat cek tu send dalam akaun aku ye kalau tak suka.. hahaha..

hasil untuk 2 bulan ye.. bukan sebulan

Berbalik kepada tajuk asal kita tu.. sebenarnya baru je semalam aku buat cash-out earning nuffnang aku selama 2 bulan.. tak banyak mana pon kalau nak dibandingkan dengan tokey rimau eyriqazz.. hehehe.. lagi pon earning yang aku dapat tu hasil dari buffered earning yang dan metered dengan hasil sumbangan sapa entah yang klik iklan dalam blog ni.. terima kasih ye kepada yang datang klik tu.. walaupun tanpa paksaan korang klik juga..

Cash-out aku semalam tu merupakan cash-out kali ke-5.. :-) senyum sikit.. rasa2 kalau dah 5 kali buat cash-out tu berapa ye aku dah habiskan duit nuffnang ni.. mungkinkah dah ada 5 angka.. hehehe.. amin.. insyaallah mudah-mudah satu hari nanti dapat 5 angka macam kak redmummy.

email gembira dari HSBC.. tq nuffnang..


Pagi tadi aku buka email.. tiba-tiba aku terpandang email dari HSBC.. dalam kepala dah boleh agak dah apa yang HSBC tu hantar.. so jangkaan aku memang tepat yang mana cek yang aku claim awal bulan januari tu dah ontheway nak sampai dekat tangan.. patut tangan gatal je ni..

Syukur alhamdullilah sepanjang berbloging ni nuffnang tak pernah menghampakan aku lagi.. kalau aku tak dapat buffered earning dalam bulan tu.. kekadang diganti dengan aku dapat tiket wayang free.. kalau tiket wayang takda.. dapat jemputan event nuffnang.. makan free lagi.. pendekkan kata.. rezeki tu sentiasa adalah.. Syukur Alhamdulillah

Tapi jangan korang salah anggap pulak kata.. asik dia je.. dapat.. nuffnang pilih kasih ke?.. sorry to say ye.. nuffnang tak pernah pilih kasih.. sebab kekadang yang orang lama pon tak dapat jemputan event atau buffered earning.. so tiada kongsep pilih kasih disini.. yang penting teruskan usaha.. kalau ada rezeki adalah buffered earning tu..

Aku tak pernah dapat lagi Advertorial  dari nuffnang tahun ni.. aku tak bising-bising pon.. tak merajuk pon.. n aku tak ceraikan pon nuffnang.. yang penting aku happy dengan nuffnang sekarang..

oklah aku dah mula buat karangan ni.. nanti korang muak pulak baca ye.. STOP sampai sini.. kalau ada nak kongsi lempar dalam kotak komen ye.. ;-)

Nota kakiku : Lain padang lain belalang, lain orang lain pandangannya.. so sendiri punya blog.. sendiri tentukan mana yang anda nak pilih dalam kepuasan blog anda..

P/S : ni bukan entri bodek ye.. aku takda duit nak bodek-bodek.. hehehe.. enjoy blogging..


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

14 ulasan:

  1. tu semua rezeki... yg pasti rezeki takkan datang bergolek - golek, kena la usaha. wah best dh boleh cash. kita still menabung lagi.. kekekekeke

    NAK BELI BUMI SEDIAKAN RM14,844 trilion

    BalasPadam
  2. bestnye,,,, nape ek nuff ika x gerak2?sedihh wooo....

    BalasPadam
  3. TAHNIAH BRO :)
    Miza pun tengah tunggu cek yang pertama. Teruja sebab baru 1st time cash out :)

    BalasPadam
  4. wah tahniah...and seronoknya rezki nuff dah sampai 5 kali yek...

    saya masih belajar...masih menabung...

    moga berterusan rezkinya ye..aminnn

    BalasPadam
  5. alhamdulillah dah boleh cash out...tahniah yerrr....

    semoga tercapai hajat nak dapat 5 angka tue ekkk

    BalasPadam
  6. @The Lekat : betul tu.. kalau tak pecahkan ruyung memang takkan dapat sagunya.. kecuali ada orang bagisedekah dekat umah.. hehehe

    @Nor'atikah : takpe pelan2 insyallah satu hari akan dapat juga tu..

    @Miza Yusof : first cek ni memang buat kita terus bersemangat nak berblog.. mcm dapat bonus hujung tahun..hehehe

    @Hanis : insyaallah semoga tuhan murahkan rezeki anda juga..

    @Far_east : insyaallah.. memang target nak dapat 5 angka ni.. hehehe amin

    BalasPadam
  7. aku rasa blogging ni bukan pasif income... tiap-tiap hari kena buat entry.

    BalasPadam
  8. tahniah bro.. byk 2 leh banje roti canai.. kehkehkeh

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum,

    2 hari lepas cashout duit nuff, pagi td dh dpt payment advise...ehehe tp utk bln 2 pnya, kehkehkeh,

    selepas nie akan dpt pulak lagi cek coz lepas cashout 2 hari lepas utk income bln lepas, tapi nampaknya last cashout coz now dh kembali kepangkuan abg hijau...kehkehkeh


    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  10. @Mancis : aku masih anggap dia pasif income.. sebab kekadang ada juga hari aku tak update kalau buzy.. apa pon ni kira income sampinganlah..

    @Darkbatman : insyallah boleh2 je.. rezeki kena bagi2.. hehehe

    @Yanmie : takpe kakyan.. blog kita kita yg pilih mana yg terbaik.. hijau ke.. biru ke.. merah ke.. kitakan orang malaysia hehehe.. Yang penting kita tak menjatuhkan orang lain.. betul tak kak yan..

    BalasPadam
  11. tahniah bro!! hahha.. syoknyaa... rezeki masing2 kan...

    :), jgn lupa blanja shah ea... hahahha

    BalasPadam
  12. @shahjiehan : insyaallah boleh2.. hehehe

    BalasPadam
  13. wah...best2...byk juga la tu myvitrd dapat....deqdeq ni masih merangkak je...hhuhuh...ntah bila leh nak cash out...

    BalasPadam
  14. @deqdeq : takpe pelan2.. dulu saya pon merangkak juga.. janji teruskan berblog

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..