Mungkin Ini Petanda Nuffnang Masih Sayang Aku

3/16/2011 11:48:00 PG , 11 Comments

Salam semua,

Nuffnang dah tak macam dulu... nuffnang dah sombong dengan aku... nuffnang dah benci blog aku... patut ke aku beralih angin kepada pengiklanan lain... nuffnang dah jarang bagi buffered earning... perlukah aku madukan nuffnang?


Sebenarnya banyak lagi keluhan-keluhan dari blogger-blogger yang bernaung dibawah nuffnang.. dekat atas tu sebahagian contoh je... sebelum ni aku pon pernah juga terfikir macam apa yang korang fikirkan dekat atas tu.

Tapi sekarang semua keluhan-keluhan tu aku buang jauh-jauh untuk membetulkan semula nawaitu asal berblogging aku. Kalaulah keluhan-keluhan tu diteruskan juga.. maka mungkin semangat untuk berblogging akan pudar sama sekali dek kerana mengejar wang / duit semata-mata. 

"SETUJU TAK DENGAN AKU?"

Dalam kesejukan dan kemurugan iklan-iklan buffered earning nuffnang ni.. akhirnya ada juga yang melekat di blog aku.. tapi bukan blog yang ini.. blog cap ayam satu lagi.. Terima kasih kepada nuffnang kerana masih ingat blog cap ayam aku tu.



Kalau nak dibandingkan dari sudut traffic blog cap ayam dengan blog myvitrd ni, blog cap ayam hanya ada purata lebih kurang 100 uv sahaja sehari.. tapi kenapa nuffnang masih bagi buffered earninang.. Jawapanya adalah.. nuffnang nakkan semua blogger merasakan buffered earning.. so bagi yang dah selalu dapat buffered earning tu akan dikurang sedikit BEnya tu.. bertujuan untuk diagih-agihkan kepada blogger-blogger baru yg tumbuh macam cendawan ni.

So apa yang boleh korang buat tunggu jelah.. mungkin giliran pemberian BE kepada blog korang akan sampai nanti.. Tapi kalau rasa-rasa dah tak boleh nak bertahan.. pandai-pandailah pilih jalan yang terbaik untuk blog korang tu.

Apa pon seperti kata beberapa blogger dekat luar sana.. banyak lagi cara untuk korang dapatkan duit sampingan ni.. korang boleh join churp churp atau join heartbeat.

Kuasa ditangan anda.. korang yang boleh tentukan mana hala tuju blog korang selepas ni.

P/S : Perbetulkan niat asal berblog.. sebab kalau kekayaan korang cari dalam menyertai nuffnang, mungkin mustahil korang boleh kaya atau jadi jutawan.. so nuffnang bukan tempat untuk korang jadi kaya.. kalau nak kaya korang setup bizz sendiri.. yang tu insyaallah korang boleh kaya.. Nuffnang hanya buka satu platform untuk korang cari pendapatan sampingan itu sahaja

--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. setuju beratus2 persen dengan kamu.....

    janganlah ditambahkan lagi kontroversi pasal blogging nie dengan isu nak kaya cepat..kan nuffnang tue hanya sebuah sykt pengiklanan yang hanya bagi duit dengan tempek iklan kat blog kita..mustahil lah dengan siar iklan tue saja korang semua nak masyuk ribu riban kan...

    kalau nak kaya cepat sangat pi la buat loan kat mana2 bank pastu enjoy laa hasil loan tue ekkk...

    BalasPadam
  2. salam..

    huhu,,nuffnang dah tak sayang saya..langsung tak ada BE..


    erk...mcm mana nak clean virus tu? tak pakar bab ni,huhu...mmg tak tahu pun...terima kasih kerana bagitahu..hehe..

    BalasPadam
  3. setuju dengan entry ini. mula-mula pun miza mengeluh jugak sebab blog utama tak dapat BE tapi blog contest yang UV nya tak sampai 50 pun Nuffnang bagi BE.

    BalasPadam
  4. @far_east : pandai pon.. kalau nak kaya g buat loa bank rakyatkan.. cepat sikit kaya.. hehehe

    @sissyira : ok masalah virus tu berpunca dari link free-backlinks.rapichat.com yang syira letak dalam blog.. cuba cari link tu dalam koding html.. kalau jumpa delete link tu.. mungkin link tu dah dikesan sebagai malware.. kalau lambat buang takut visitor nanti lari sebab takut dijangkiti virus dari blog ni.. cepat bertindak ye.

    @Miza Yusof : sebab tu nuffnang tak pilih kasih sebenarnya bagi be ni.. dia bagi ikut giliran.. blogger nuffnang je dah lebih dari 300 ribu tau.. mana tak pening nak manage.. sebab tu server pon asik down je.. hehehe

    BalasPadam
  5. setia pd yg satu..berkawan pd yg ramai..nuffnang tetap d hati kot..hihi

    BalasPadam
  6. saya pon baru je dpt BE dr nuffnang..dia bagi 2..hihi..seronokkk

    BalasPadam
  7. nuffnang ? waaaaaaaa tak pro langsung bro. bulan depan setahun blogging . baru dapat 6.75 eeeheh

    BalasPadam
  8. betul tue..sesapa nak cepat kaya contact myvitrd sebab dia duta bank rakyat hihi

    BalasPadam
  9. @zura : bagus2 teruskan setia ye

    @peaNut : wah rezeki tu.. jgn lupa promosi iklan2 tu kalau nak laju earning tu

    @Emanthehalia : takpe pelan2 kumpul trafik banyak2 dulu.. kalau trafik banyak senang dapat earning yg banyak

    @Far_east : hehehe.. duta lah sangat..

    BalasPadam
  10. setuju sgt...deqdeq ni pun dh lama x update blog mcm dulu...jd BE pun nuffnang x bagi...

    tp bila fikir blk apa tujuan tulis blog ni...x kisah la nuffnang nk bg BE ke tak..klu ada syukur...

    BalasPadam
  11. pst..pst.. kalu dapat Nokia E7 tu lagi bestkan?? kan?? heheeh

    Sumijelly.com

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..