Movie Review | World Invasion Battle Los Angeles

3/17/2011 09:14:00 PG 10 Comments

Salam semua,

Dibawah ini adalah sedikit review untuk filem “World Invasion Battle Los Angeles” yang akan mula ditayangkan pada hari ini 17-3-2011 di seluruh pawagam tanah air.

World-Invasion-Battle-Los-Angeles-Online

Sesuatu yang tidak mustahil akan berlaku satu hari nanti.. tiada sorang yang mampu terselamat dari ancaman tersebut.. mampukah pasukan penyemat membantu menyelamatkan Los Angeles?

BATTLE: LA Hujan peluru dan bom yang tidak tahu datang dari mana.. memusnahkan seluruh bandar Los Angeles.. setiap pasukan penyelamat US Marin menghadapi saat getir ketika melalu kawasan yang ditakluki oleh mahluk asing.. Mampukah mereka mempertahankan Los Angeles?

902877 - Battle: Los Angeles Detik cemas apabila pasukan pennyelamat diberi tanggungjawab untuk membawa keluar orang awam dari kawasan ditakluk mahluk asing.. mampukah mereka menyelamatkan orang awam tersebut?

BATTLE: LASatu-satunya unit penyelamat dianggotai seorang wanita yang masih terselamat.. mampukah beliau menamatkan misi menyelamat ini atau…?

BATTLE: LATunggak utama yang memainkan peranan membantu usaha menyelamat orang awam sehingga sanggup mempertaruhkan nyawa sendiri.. ramai rakan-rakan beliau yang gugur dalam misi ini.. mampukan beliau membawa keluar orang awam dari kawasan yang ditakluki mahluk asing tersebut?

“SEMUA PERSOALAN AKAN TERJAWAB BILA ANDA SAKSIKAN SENDIRI FILEM INI”

Dibawah adalah merupakan sinopsis filem “World Invasion Battle Los Angeles”

BATTLE: LOS ANGELES

For years, there have been documented cases of UFO sightings around the world – Buenos Aires, Seoul, France, Germany, China.  But in 2011, what were once just sightings will become a terrifying reality when Earth is attacked by unknown forces.  As people everywhere watch the world’s great cities fall, Los Angeles becomes the last stand for mankind in a battle no one expected. It’s up to a Marine staff sergeant (Aaron Eckhart) and his new platoon to draw a line in the sand as they take on an enemy unlike any they’ve ever encountered before.


Directed by:                    Jonathan Liebesman
Written by:                     Chris Bertolini
Produced by:                  Neal H. Moritz
                                     Ori Marmur
Executive Producers:      Jeffrey Chernov
                                     David Greenblatt
Cast:                             Aaron Eckhart
                                     Michelle Rodriguez
                                     Ramon Rodriguez
                                     Bridget Moynahan
                                     Ne-Yo
                                     and Michael Peña

This film is not yet rated by the MPAA. For future ratings information refer to http://www.filmratings.com Credits not final

Nota Pesanan : Pastikan akan tidak melepaskan peluang untuk menonton filem terbaru ini bersama keluarga dimasa cuti sekolah ini..

*** Jika suatu hari nanti negara kita malaysia ditakluki oleh mahluk asing.. apa tindakkan yang korang akan buat untuk menyelamatkan malaysia?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. tak dapat di bayangkan kalu malaysia di takluk makhluk asing...

    sbb tak pernah merasa bila negara luar menakluk negara kita masa tu...

    kalu dot rasai pengalamn tu..mungkin dpt la bayangkan...huhuhu

    Sumijelly.com

    BalasPadam
  2. @sumijelly : Jangan bayangkan nanti tak boleh tido malam.. lagi2 time berbadan 2 ni.. tak elok bayangkan yg bukan2.. :-)

    BalasPadam
  3. tak nampak pun hari tuh la masa kat panggung.

    BalasPadam
  4. Macam best je filem ni. Ikhwan suka filem genre aksi mcm ni. Kalau tgk dkt panggung msti best. Malangnya bulan ni kne save skit duit. Tak leh tgk wayang slalu. Setakat seminggu skli boleh la. Tp kdg2 satu minggu tu, smpai dua tiga filem yg best kuar.

    Ikhwan,
    http://ikhwanshah.com

    BalasPadam
  5. @ciklilyputih : saya memang jenis hilang2 hehehe.. tapi wife saya perasan ciklilyputih.. cuba dia tak dapat nak tegur sebab jauh katanya..hehehe.. tapi saya sempat bertegur sapa dengan chearmster bawa kekasih hatinya..hehehe

    @ikhwan : memang tak rugi tengok movie ni.. puas hati.. ambil sit yg dekat belakng sekali atau couple sit memang terbaik bro.. hehehe

    BalasPadam
  6. mcm best jer cite ne? boleh layan mgu ne ngn gf..kehkehkeh

    BalasPadam
  7. @darkbatman : memang boleh bro.. ambil couple seat.. mamang terbaik.. tapi duduk rengang2.. jgn pegang2.. heheeh

    BalasPadam
  8. salam

    nampak mcm menarik je citer ni,sib baik sy tak suka filem...hehe

    BalasPadam
  9. http://cikgumanstation.blogspot.com/2011/03/review-battle-los-angeles.html

    review aku di sini....

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..