Laksa Penang Balik Pulau | Air Tangan Ibu Mertuaku

3/26/2011 12:12:00 PTG , 14 Comments

 

Salam semua,

Tengahari ni aku nak tunjuk gambar je ye dulu… cita tak mau.. entri khas untuk adik ipar aku yang duduk dekat kl tu.. hehehe

laksa-penang-1 Bahan-bahan untuk laksa penang

laksa-penang-2 Kuah laksa penang… tak sempat nak minta resepi lagi ni..

laksa-penang-3 ni laksa beras kata ibu tadi

laksa-penang-4 macam-macam sayur ada.. yang aku tak makan cili merah tu je..

laksa-penang-5

ready to bubuh kuah ni

laksa-penang-6 yang ni ready to masuk perutlah ..hahaha

Nota kaki : Beruntung betul aku dapat ibu mertua yg memahami citarasa aku.. hehehe.. tq ibuku.. sedapnya laksa ibu ni… nyam..nyam.. ;-)

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

14 ulasan:

  1. lapar le pulak tengok benda alah ni

    BalasPadam
  2. perghh...sedapnyaa lah laksa ...ada pucuk janggus dak??

    BalasPadam
  3. sedapnya.. kat bangi ada satu gerai yg best. pernah pegi tak sini?

    http://adzriel.blogspot.com/2011/02/laksa-sedap-tepi-jalan.html

    BalasPadam
  4. beru minggu lepas makan laksa air tangan mak. sekali tengok hari ni bro pulak makan laksa. sedapnyaaa. nak jugak.

    BalasPadam
  5. tetiba pulak teringat dekat kmpung saya dekat kedah..huhuhuhu.Ni menu wajib bila berkumpul ramai2..

    BalasPadam
  6. salam

    lama dah x makan laksa ni...sob sob..

    BalasPadam
  7. aduh....ni yg tak leh tahan ni...laksa mmg kegemaran deqdeq....

    myvitrd buat deqdeq terliur dah

    BalasPadam
  8. fuhh...mesti 3 4 kali bro tambah kan?hik3...

    BalasPadam
  9. alahai..

    lama tak makan laksa sejak ngandung.. sbb alah ngan ikan...
    nak gak makan laksa wei...

    ko ni buat aku terliur la...huhuhu

    http://sumijelly.com

    BalasPadam
  10. adehhh sedapnya laksa tue..pos ke aloq staq boleh?? hihi

    BalasPadam
  11. @sharinginfoz : aku memang saja kasi korang lapar..hehehe

    @Lieynanilaz : memang sedap.. pucuk janggus ibu mertua tak bubuh..

    @mamaaizara : kalau saya memang letak nenas.. cik pn. saya tak bagi makan nenas.

    @Adzriel AB : oh yeke.. leh terjah tu nanti.. wife memang hantu laksa.. hehehe

    @Miza yusof : hehehe.. sedapnya..nyam2.. kalau ibu masak memang sedap.

    BalasPadam
  12. @eiymah@fatin : betul2 menu wajib juga dekat penang..

    @sissyira : wslam, g beli cepat2..heheh

    @Deqdeq : hehehe.. mai datang penang ada sikit lagi dekat dapur tu.. sebelum cik.pn malarang habiskan..hehehe

    @eyriqazz : buka 3 4 kali bro.. dah tak kira bro.. hehehe

    @Sumijelly : alahai kesiannya ibu menggandung dah mengidam... minta cik abg g belikan.. jgn bubuh nenas..

    @far-east : hehehe.. boleh2 semalam nak g alor star.. tapi tak jadi sebab hujan.. kalau tak boleh bawakan..hehee

    BalasPadam
  13. Salam..sedapnya..lazat...terliurrrr

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..