Jagung Bakar Sempoi Batu Feringgi

3/29/2011 01:49:00 PTG , 9 Comments

 

Salam semua,

Masih dalam mood bercuti dekat penang lagi ni.. so aku nak kongsi satu kedai jagung tepi jalan yang aku rasa memang takda lagi boleh lawan sedapnya.. sebab ni merupakan kali ke-2 aku singgah beli jagung bakar makcik ni.. kedai tepi jalan yang diberi nama Jagung Bakar “Sempoi”.. memang sempoilah aku kira.. hehehe

jagung-bakar-sempoi-batu-feringgi-1

Cerita banyak tak mau..jom layan je gambar-gambar dekat bawah ni.

 jagung-bakar-sempoi-batu-feringgi-3

  Tak pasal-pasal jagung mentah ni jadi model pulak.. nilah dia jagung manis.. emmm..sedapnya..

jagung-bakar-sempoi-batu-feringgi-4

Nak posing juga tu.. cik.pn.malarang ni memang kuat makan jagung.. hehehe.. nak tahu berapa dia order.. cik.pn order 4 jagung bakar = RM10.. wah banyak tu..

jagung-bakar-sempoi-batu-feringgi-5

Bersusun jagung adik ni bakar..aku suka adik ni.. kecik-kecik lagi dah pandai cari duit..bagus-bagus.. nanti besar boleh bawa mak gi haji ye..

jagung-bakar-sempoi-batu-feringgi-7

** Tengah-tengah buat entri ni..macam nak g cari jagung bakarlah pulak.. masalah betul kalau kaki makan ni.. pantang tengok gambar.. nak makan je.. hehehe

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. ko kan,....saja jer kan tayang makanan........

    alahai.. ni yg nak buat aku nak g cari jagung bakar.....

    waaaaaaaaa................

    Sumijelly.com

    BalasPadam
  2. wah bro.. bru tau ur wife ade blog jugakk

    BalasPadam
  3. haha kamu cepat2 cari jagung bakaq kat kak sumi hihi..

    jagung bakaq makan lak tepi pantai fuhhh beshhnya

    BalasPadam
  4. kat sini ada jual jagung bakar tp tak berapa nak sedap, kt penang tu jauhlah pulak...hahaha adoiii


    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  5. @sumijelly : hehehe.. ibu mengandung ni memang macam2 nak makan..tu yg saja kasi tayang tu.. hehehe

    @darkbatman : hehehe.. dia yg buat blog dulu n join dengan nuff.. dia yg banyak bagi semangat berblog ni bro..hehehe.. kebetulan hang ada buat G/W aku suruh dia joint kasi dia rajin update blog sikit.. hehehe

    @far_east : memang best apa.. kak sumi tu.. nanti hubby dia g bakarkan jagung.. hehehe

    BalasPadam
  6. @kak Yan : Memang sedap kakyan.. siap ada kuah dia lagi.. emmm sedapnya.. heheehe

    BalasPadam
  7. sedap nya jagung... nak gak... huhuhu...

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..