Aku Naik Pelamin Lagi

3/11/2011 03:28:00 PTG , 7 Comments

Assalamualaikum semua,

Tengah-tengah aku nak clearkan memori dalam handphone aku tadi terjumpa pulak gambar aku bulan lepas masa naik pelamin.. Apa naik pelamin kali kedua ke? Opsss selisih 44 kali ye.. tak mau.. tak mau.. cukup aku ada sorang je. hehehe.

Sebenarnya masa aku kawin dulu aku tak ada pon bersanding macam pengantin lain… mau dekat umah mertua atau pon umah aku sendiri masa tu.. sampai-sampai je terus kompang n g makan dekat meja makan beradap.. hehehe.. kira sunggup beradaplah aku masa tu.. hahaha.

myvitrd-kawin ada gaya pengantin baru tak? walaupun dah jadi pengantin lama.. hehehe

So kebetulan masa bulan lepas sepupu aku ada buat majlis kawin.. so aku ajaklah cik.pn. malarang naik pelamin kali pertama.. hehehe.. kira nak test macam mana rasa duduk atas pelamin ni..  niat dihati teringin juga masa kawin dulu nak naik pelamin tu.. tapi disebabkan aku masa tu malu-malu kucing n ada beberapa pandangan dari keluarga mengatakan tak berapa elok sebab seolah-olah macam ikut budaya hindu.. so aku hormatilah pandangan keluarga-keluarga aku tu. sorry ye kalau ada yang tak suka dengan pandangan family aku ni.

myvitrd-kawin1 gaya apa pon ni aku sendiri tak tahu.. yang penting aku suka gaya ni..

So Apa pulak pandangan korang, perlu ke masa kita kawin tu buat majlis sanding dan majlis berinai ni?

P/S : Bukan niat memburukkan sapa-sapa.. tapi sekadar berkongsi pandangan.. harap jangan salah anggap ye kawan2.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. yup betul tue pelamin mmgikut adat hindu...

    tapi bagi pengantin baru kalau nak ada pelamin sekadar utk bergambar rasanya tak der masalah..

    BalasPadam
  2. yup betul tue pelamin mmgikut adat hindu...

    tapi bagi pengantin baru kalau nak ada pelamin sekadar utk bergambar rasanya tak der masalah..

    BalasPadam
  3. dapat juga naik pelamin ye.. :D

    BalasPadam
  4. Eda pon tak bersanding mase kawen..just ambik gambar lam bilik je....
    fam eda pon ade pandgn yg same macam famly u...so..kna hormatinya la...:)

    BalasPadam
  5. Dalam islam kan dah mmg tak benarkan bersanding syg...kalau bergambar saja boleh la...kalau nak keberkatan dalam perkahwinan, cuba hindarkan benda2 yang dilarang, semoga tuhan berkati perkahwinan kita..tapi itu terpulang pada pandangan dan kemahuan masing-masing.

    BalasPadam
  6. @far_east : kalau setakat bergambar dengan ahli keluarga takda masalah kot.

    @Hasrol nizam : tulah bro.. kalau tak kempunanlah hehehe

    @asmidar : betul2.. kita kena hormati pandangan keluarga

    @malarang_kak : insyallah sygku.. semoga tuhan berkata rumahtangga yang kita bina ni sygku.. love u forever syg

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..