Mencuba nasib dengan Heartbeat Affiliate | Tutorial daftar heartbeat | Kesan heartbeat kepada nuffnang

2/13/2011 02:55:00 PTG , 9 Comments


Salam,
Sekarang dah bermula era memburu income internet oleh kalangan blogger-blogger sebab dari hari ke hari macam-macam sistem, program menjana income secara online wujud dan terbaru aku berjumpa dengan heartbeat.

So apa salahnya kalau aku pon mencuba nasib dengan heartbeat ni juga takkan nak tengok orang lain mengali untung je aku dok melangokkan. Maka dari situlah aku pon mendaftarlah juga dengan heartbeat ni semalam.

heartbeat

Aku nak terang apa heartbeat ni pon tak pandai tapi secara ringkasnya macam rakan-rakan blogger cakap heartbeat ni adalah kedai online tempat membeli pelbagai barang-barang unik. kalau nak tahu masuk je dalam heartbeat ye.

Mungkin ramai yang tertanya-tanya macam mana nak join heartbeat ni? Jawapan dekat bawah ni.

Masuk dalam site heartbeat sekarang

heartbeat

Page utama www.heartbeat.my

heartbeat_logo 

Klik pada logo heartbeat.my seperti diatas

heartbeat_register

klik pada tab “Create Account

heartbeat_register_info

Isi maklumat macam biasa… kalau dah siap isi “sumbit / continue

heartbeat_affiliate

So bila dah siap pendafataran.. langkah seterusnya menyertai program HB!Affiliate dengan klik tab [Join HB!Affiliate]

Tujuan menyertai program ini adalah untuk menjana pendapatan hasil klik dari banner yang dipasang pada blog dengan bayaran RM0.04 satu klik uniqe IP.

Mungkin korang rasa alahai ciputnya.. tapi bagi aku bayarangkan kalau setahun korang letak banner dalam blog korang dan andainya ada 10,000 klik korang daraplah sendiri ye untungnya.

Macam mana nak tarik pengunjung untuk klik banner korang tu bergantung pada kreativiti korang sendiri menarik perhatian pengunjung untuk klik banner tu.

Jom kita teruskan pendaftaran tersebut…

heartbeat_affiliate_1

Seterusnya scroll kebawah sampai melihat “Click here” seperti dalam bulatan merah diatas

heartbeat_affiliate_2

Seterusnya masukkan maklumat anda sekali lagi dengan mengisi maklumat url blog anda

heartbeat_affiliate_code

Langkah seterusnya adalah mengambil code untuk diletakkan didalam blog sebagai promosi bagi menjana pendapatan hasil klik banner yang dihasilkan. Klik pada “GET A CODE

heartbeat_affiliate_code_install

Pilih mana-mana code seperti diatas dan letakkan didalam halaman blog anda… kedudukan banner memainkan peranan penting untuk menarik perhatian pengunjung untuk mengklik banner tersebut.

heartbeat_affiliate_keuntungan

Berikut adalah senarai bentuk bayaran yang akan dibayar jika menyertai program HB!Affiliate tersebut.. bukan sekadar klik banner sahaja anda boleh menjana pendapatan tapi perbagai kaedah lagi seperti rajah diatas.. so ikut kreativiti & target anda cara mana yang anda nak pilih.. anda buat anda yang menentukannya..

So diharapkan sedikit tutorial ni dapat membantu korang semua yang berminat nak menyertai program heartbeat ni.. Semoga berjaya semua ye.

/-----------------------------//-------------------------------------//-------------------------------------/

PERSOALAN : Bolehkan Meletakkan banner heartbeat ni jika telah menyertai program pengiklanan nuffnang?

JAWAPAN : Boleh kerana pihak nuffnang memaklumkan heartbeat bukan salah satu pesaing kepada program pengiklanan beliau. untuk info lanjut boleh cari di google kerana ada beberapa blogger yang telah menghantar tiket kepada nuffnang bagi penjelasan tersebut.

/-----------------------------//-------------------------------------//-------------------------------------/



Nota kaki : Terasa rugi kalau tak ambil peluang menjana pendapatan melalui heartbeat ni.. so anda yang menentukannya… kalau tak pecahkan ruyung manakan dapat sagunya.. yang penting usaha.. dan bukan mengharapkan duit jatuh dari langit.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. Dah daftar juga.. huhhuhuhu http://heartbeat.my/?rid=6804

    BalasPadam
  2. Yied pun dah join.. Tapi kan, dari semalam Yied takleh nak login... Huk3.. Ntah nape..

    BalasPadam
  3. new baby is born.. peluang buat income baru untuk blogger ni nampaknye

    BalasPadam
  4. @Wang : selamat berheartbeat.. hehehe

    @Miza Yusof : bagus2 jom sama2 join

    @Zyash : saya baru sehari.. income tak berapa nampak lagi.. selamat berjaya

    @Yiedpozi : oh yeke... tak perasan pulak.. mungkin ada sistem error kot

    @Sabree hussin : betul2 tu ambil peluang sekarang

    BalasPadam
  5. owh..aried pernah join dulu... tapi sal ada isu halal n haram heartbeat ni, so aried ambil langkah untuk trus tinggalkannya sebab aried dah masuk dalam kategori syubhah... huhuhu.... pening skit aried ni..

    BalasPadam
  6. jana pendapatan melalui blog http://jutawanvanilacoklat.blogspot.com

    BalasPadam
  7. jana pendapatan melalui blog http://jutawanvanilacoklat.blogspot.com

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..