KWSP Umum Dividen 5.80 Untuk Tahun 2010

2/21/2011 09:22:00 PG , , 4 Comments

Salam,

Berita gembira buat semua pelabur dalam skim kumpulan wang simpanan pekerja (KWSP) kerana dividen untuk tahun 2010 telah diumumkan semalam iaitu dividen tahun 2010 ditetapkan sebanyak 5.80 peratus bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2010.

kredit logo dari KWSP

Jadi kepada semua ahli dalam simpanan kwsp ni boleh mendapatkan Penyata Kira-Kira KWSP mereka untuk menyemak pengkreditan dividen 2010 melalui Kios KWSP, kaunter atau i-Akaun mulai Isnin, 21 Februari 2011.

Kenyataan akhbar boleh rujuk "KWSP Kredit RM21.61 Bilion Dividen Ke Dalam Akaun Ahli Untuk 2010"

Nota Kaki : Simpanan hari tua anda.. mampukah kwsp menjamin simpanan hari tua anda?


*** Jika diberi peluang skim pencen atau skim kwsp mana pilihan anda?


Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 ulasan:

  1. saya prefer pencen...walaupun tiap2 bulan x banyak tapi ada jugak duit nak guna tiap2 bulan nt...


    (p/s: baru cerita pasal KWSP nie alih2 semalam dah annouce pown ;))

    BalasPadam
  2. Tul tu, pencen arr... duit aku dlm KWSP tu pun dah aku keluarkan nun di zaman dahulu.

    BalasPadam
  3. fuhhh 5.80 dividen.. kira banyak jugak laa... maka dengan itu bertambahlah duit dalam KWSP aku huhuhuuu....alhamdulillah..

    BalasPadam
  4. @Far_east : betul2 kalau koje goment memang bagus ambil pencen.. tapi kami diswasta ni nak tak nak KWSPlah harapannya.

    @RIS-IT : kalau goment memang pencen bagus.. aku pon bakal keluarkan tak lama lagi kwsp ni.. sebab nak buat pendahuluan beli umah

    @Abu : syukur rezeki pekerja swasta macam kita ni bro..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..