Kisah Pagi Jumaat Selepas Malam Jumaat

2/11/2011 11:05:00 PG 12 Comments

Salam,

Pagi yang ceria membuka tirai permulaan entri pagi ni.. diharapkan setiap hari sentiasa ceria-ceria..insyaallah.. walaupun sedikit masalah tadi pagi berlaku dirumah apa bila cik.pn. malarangkak sedikit sedih.

iklan kejab.. suka tengok gambar buah hati ni.. kenangan masa dekat sawah padi Gua Gajah Bali


Si isteri : abg! bagun dah lewat ni!
Si suami : dengan keadaan mengeliat.. "dah pukul berapa sayang?" dalam hati kalau awal lagi nak sambung lagi tido ni.. hik2

Si isteri : dah jam 6.30 sayang..
Si suami : ooo 6.30 ye.. ok sayang.. masih mata tertutup lagi tu...

Si isteri : abg! sayang sedihlah..
Si suami : dengan mata terbuka sebelah "napa sayang?" ada yang tak kena malam tadi ke sayang?... almaklum jelah malam tadikan jumaat.. hik2.. tu yang tanya tu..mana tahu kot2.. apa kot2.. korang fikir lain je ye...hik2

Si isteri : sebenarnya ....
Si suami : cakap-cakap sayang napa sayang?

Si isteri : sebenarnya baju tak dapat nak iron abg.. wajah sedih je..
Si suami : ooo.. napa sayang iron rosak ke?

Si isteri : ye abg.. tadi dapat iron kain je.. bila nak iron baju tiba-tiba iron jadi sejuk..
Si suami : ok syg.. nanti abg tengok ye.. si suami pon bangun.. kalau bukan kerana nak check iron mungkin sambung lagi kot tido tu.. hik2

Si suami : mungkin rosak kot sayang.. takpe nanti kita beli baru ye sayang..
Si isteri : muka dah nampak ada senyum sikit.. ok abg .. pendek je si isteri jawab.. hik2

alahai... nampaknya hujung minggu ni kena cari iron barulah aku nampaknya.. memang dah patut tukar pon iron aku tu sebab aku dah guna lebih dari 3 tahun dari masa bujang lagi.. hik2.. sorry ye bukan aku kedekut ye.. tapi berjimat.. hik2

Peti cadangan : Rasa-rasa apa jenama iron yang elok dipasaran ye.. yang aku boleh guna dalam tempoh 10 tahun .. hik2.. kasi cadang sikit?

** rasa-rasa pagi ni sapa yang pegi keje tak iron baju hari ni.. si suami atau si isteri... cuba teka?

--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

12 ulasan:

  1. mesti si istri.. hehe... aku suka iron jenama philip.. try ah..

    BalasPadam
  2. @suffer8zine : hehehe...mungkin kot..

    @SicKo : tq cadangan tu.. harga macam mana ye.. mahal tak?

    BalasPadam
  3. ok aja iron ni tahan lama, yang saya punya philips rasanya bertahun2 le, ada le 10 tahun kot

    BalasPadam
  4. iron man! hehe.. bli je pape..janji kne ade warranty la..klu xde warranty nnti susah plak..elakkn kejadian pagi jumaat nih..hahah!

    BalasPadam
  5. huhu..baju syg la yang tak iron,baju abg dah siap iron untuk smgg punya..selamat tudung dah iron,selamat juga baju tu jns tak kedut sgt.

    BalasPadam
  6. haha. si isteri dah jawab pun tu. hihi. pakai la philips, mesti bagus punyaa.

    BalasPadam
  7. @Sharinginfoz : oo philips ye ok2 tq cadangan tu

    @Kereta Sambung : hehehe.. ok2 tq2.. betul tu warrabty first

    @Malarang-kak : :-) opsss cik pn. datang mengomen.. akhirnya mengaku sapa yang tak iron baju.. hehehe.. tq sygku ironkan baju abg sepanjang zaman

    @Aimi Bahari : wah ramai juga yg pakai philips ni.. ok2 tq.. wife dah jawab ye.. :-)

    BalasPadam
  8. huhuh.. iron oh iron.. kat umah aku ader satu iron jenama national dah 15 tahun dah isteri aku guna dari masa dia bujang sampai skrg neh dah anak ramai dah iron tu masih mentain jer.. cuma tahun lepas aku tukar wayar sebab terkoyak... huhuhuhu power sungguh iron national tuh..

    BalasPadam
  9. @Abu : wah 15 tahun gila ahh..aku masih sekolah lagi tu.. dah boleh masuk muzium tu.. ingat macam nak ambil iron guna arang dekat kg. je.. hehehe

    BalasPadam
  10. aku setuju bab bukan kedekut tuh. Yela. takkan bila kawin je semua nak beli baru kan. sama la ngan aku. still pakai peti ais lama + tv 21" zaman bujang. Hehehe

    Terbaru >Blog Best : Roq's Blog > Drama Bersiri TV3 - Gemilang > Sahabat Blogger Dah Macam Twitter?

    BalasPadam
  11. @phreak-id : betul2 tu bro.. kena jimat dulu hidup sorang sekarang hidup ber2.. hik2

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..