Kenapa Suka Buat Kerja Last Minit | Bayar Saman Cepat 3 hari lagi

2/25/2011 04:06:00 PTG 6 Comments

Salam,

Dah lumrah hidup dekat dunia ni.. kalau diberi paksaan atau kejutan baru semua menggelabah satu badan.. samalah macam orang yang ada saman PDRM, JPJ ni atau yang berkaitan dengan saman kenderaan ni..

Macam hari ni 2 pejabat pos aku pergi sebab nak beli wang pos semua tergendala.. dek gara-gara kebanjiran manusia datang menyerbu pejabat pos nak bayar saman.. tulah kalau dah ada saman tu cepat2 gi bayar jangan tunggu last-last minit.. bila dah tak dapat bayar nanti merungut pulak satu badan.

kredit foto najwahazwani "sekadar gambar hiasan"

*** Peringatan anda ada masa 3 hari lagi untuk bayar saman tertangguh tu sebelum sistem baru dilaksanakan.. "No Discount After This"

Apa masalahnya nak bayar saman ni? sekarang kan ada online.. bayar online je.. dan aku percaya rata-rata semua orang ada guna kad kredit.. bayar dari situ je dulu dah tu baru bayar semula dekat bank kad kredit tu..

Perkhidmatan Bayaran SAMAN PDRM Online.. Klik MYEG

Sakit hati tak bila sampai giliran nak bayar dekat kauter.. pegawai tu kata sistem tengah OFFLINE?

So fikir-fikirkanlah ye..

Moral: "Jangan buat kerja last-last minit.. kalau taknak menyusahkan diri sendiri dan juga orang lain"

--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. salam


    orang kita mmg suka sangat buat kerja last minute, yang tak tahan org lain turut susah sama.

    BalasPadam
  2. @sissyira : tulah masalahnya.. adeh.. ni semua saman punya pasallah ni.. hehehe

    BalasPadam
  3. ckp pasal saman, da pernah kena saman gara2 tak pakai helmet g kdai seberang jalan... melayang 200... ho3....

    anyway singgah n follow akak ;)

    BalasPadam
  4. miza sendiri pun suka buat kerja last minute. hehe :) lepastu mulalah kena bising dengan mak :)

    BalasPadam
  5. @ain Tralala : tulah .. next time kalau sygkn kepala tu pakai helmet ye kalau tak mau melayang 200..membazir duit tau

    @Miza Yusof : ooo ni lah ye salah sorang yg suka penuhkan pejabat pos ni.. hehehe

    BalasPadam
  6. bukan org kita je..org mana2 pun suka buat kerja last minit..
    bila dah nak due date baru terhegeh2 nak setelkan benda yg spttnye dah lama boleh setelkn..hee

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..