Entri aku kena Copy Paste tanpa izin kecewa sungguh

2/10/2011 05:30:00 PTG , 23 Comments

Salam,

Teramat sedih bila entri aku ini dicopy paste gara-gara mungkin ingin mengambil jalan mudah membuat entri.. korang cuba perhatikan print screen dekat bawah ni.. 

Aku berpeluh-puluh cari idea buat entri ko senang-senang je copy paste ye.. dah lah semua backlink dalam tu ko buang semua.. 

Ingat jika berlarutan aku akan disablekan ruangan download ini!!.. no more download lagi lepas ni..

SAPA PUNYA KERJA NI!!!!!!!!!!!


entri epilog syurga cinta yang asal

entri epilog syurga cinta yang dicopy paste

P/S : Kepada yang membuat kerja-kerja jalan mudah ni.. diharap dapat menghentikan segera kerja-kerja murni korang ni.. aku dah dapat kesan sapa pemilik blog ni.. sekiranya korang nak copy sebarang entri dalam blog aku ni diharap tinggalkan kredit untuk pemilik blog.. harap maklum..

"INI SATU AMARAN KERAS"

--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

23 ulasan:

  1. tak patut...tak patut...
    kalau berlarutan lagi, saman je..

    BalasPadam
  2. senang2 je diorang ni..
    kalau dah xde idea sangat xyahla update blog tu..xpaham tul..

    BalasPadam
  3. semua org nak jadi blogger tapi lebih banyak blogger yang nak kumpul duit dari ada bakat menulis blog.. maka terjadi la macam tu

    BalasPadam
  4. memang patut ko marah.. mari kita attack dia ramai2...

    BalasPadam
  5. aritu saya dah jumpe 2 orang blogger yang copy paste saya punya entri. Senang-senang je pulak tu, mengaku karya dia... grrr.. geram gila.. kalau malas, jangan jadi blogger la kan... lepas saya sound, dia edit2 sikit je.. huh... xsuke copy cat

    BalasPadam
  6. Mungkin orang copy paste tu ada reason ..
    1. Tak reti nak buat credit link to your blog.
    2. Video tu maybe awak dapatkan dr blog or website orang lain. Jadi mungkin dia rasa tak kisah kalau dia pun copy paste.
    3. Lain kali .. cuba createkan link tu ke bentuk bisnes .. bila orang klik dan download. your get payment. Kan itu lebih bagus ..
    4. Anggap je sedekah .. kan itu lebih bermakna.

    BalasPadam
  7. ko jumpa sapa yg copy tu, ko tikam je jari dia.. suka2 ati je kopi entry orang ye

    BalasPadam
  8. camner bro tahu ek orang copy paste entry bro..takot gak terjadi pada saya serta blogger2 lain..

    BalasPadam
  9. baru sangat lagi dia copy tu.. bagilah backlink ok lah juga..

    BalasPadam
  10. @Masterfaiz.com : hehehe.. takpelah takyahlah saman2.. kasi can kali ni..

    @IEyla : tak tahulah.. kekadang kita kering idea juga.. kalau nak copy kasilah kreditkan.. so terasalah entri tu dihargai..

    @The Lekat : tulah pasal.. tak taulah

    @Sicko : hehe2.. takpelah mungkin blogger baru kot.. kasi can ini kali..

    @Rose : tak salah nak copy sebagai rujukan tapi apalah salahnya bagi link.. saya selalu copy sikit entri orang lain tapi bagi backlink sebagai rujukan..

    BalasPadam
  11. Sapa yg copy tu minta maaf ler kat pemilik entri...

    BalasPadam
  12. @anastasya : mungkin juga tapi ini jawapan saya
    1) mungkin juga.. nanti kita tolong ajarkan dia..
    2)sorry video tu saya create sendiri.. first saya download dari tonton n then saya buat split supaya senang nak download.. dah tu saya create akaun 4shared sendiri.. dah tu saya upload berjam2 dalam server tu.. baru leh dapat link.. so ini bermakna saya tak copy link orang lain.. ada juga blogger yg copy link tu but last entri ada buat sumber dari myblog
    3)saya bukan taknak buat macam tu tapi taknak menyusahkan pendownload.. tapi mungkin ada cara yg akan saya buat nanti..see n wait
    4) tulah dah anggap sedekahlah ni..

    @thesharkox : :-) tak baik tikam dia.. kita nasihat je dulu.. mungkin dia blogger baru..

    @Kechixx : saya tahu sebab dia datang comment dalam satu link download Tiramisu n promote blog dia dari situ.. bila saya buka ..waaa semua link saya ada dalam tu.. copy paste je..

    @Adzriel AB : tulah.. mungkin esok dia bagi backlink kot.. kalau tak pon seperti kawan kita dekat atas tu cakap anggap jelah sedekah.. huhu

    BalasPadam
  13. @valentine : :-) saya dah maafkan walaupun berkecil hati tadi..

    BalasPadam
  14. sblm ni penah jumpa blog sorang minah ni....dia mengaku mmg slalu copy paste blog org lain...tapi lansung xde rasa besalah....rasa mcm nk tembak je

    BalasPadam
  15. @syuhada : tulah.. tapi takpelah.. mungkin minat dia dah macam tu.. hope dapat berubahlah dia

    @kira : hehehe... jangan tembak dia apa kata belanja dia makan je.. hehe

    BalasPadam
  16. macam yang anastasyea cakap yang no3 tuh, aku setuju bro. Ko letak link fileserve/hotfile ke bro. income datang kt ko blk.


    Terbaru > Drama Bersiri TV3 - Gemilang > Sahabat Blogger Dah Macam Twitter? >Contest Review Blog Kak Ina Kl Dot Com

    BalasPadam
  17. @phreak-id : tq bro satu idea tu.. insyaallah next link akan aku buat macam tu.. tq2

    BalasPadam
  18. @suffer8zine : tulah pasal bro

    BalasPadam
  19. sabar-sabar. biasalah orang tak tau nak berfikir dengan idea sendiri. semua nak mudah. copy paste.

    BalasPadam
  20. @Sam Posmen : Sebab sabarlah ni aku masih disini.. kalau tidak.. ..heheheh

    BalasPadam
  21. uihhh dasat tue copy paste sampai macam tue sekali...cuba habaq sket sapa laaa punya kerja tue??

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..