Dulu NoFollow Kini DoFollow | Kelebihan dan Kekurangan DoFollow

2/28/2011 04:30:00 PTG , 18 Comments

Salam,

Apa bendanya pulak nofollow & dofollow ni.. macam macam je aku ni.. mungkin ramai blogger yang tak ambil port pon pasal nofollow dengan dofollow ni.. aku pon sebenarnya tak katam lagi study pasal benda ni.

Petang ni aku bukan nak bagi tips atau bercerita paanjang pasal nofollow atau dofollow sebab dah ramai sangat yang kupas isu ni dalam blog.. aku malas nak ulang cerita ye.. hehehe

kredit pakcik google

Tapi apa yang aku nak cakap sekarang ni.. blog myvitrd aku dah setting dari default asal nofollow kepada dofollow.. maknanya sapa-sapa yang tinggalkan komen dalam kotak komen dekat bawah akan dapat backlink dari blog ni.. itu yang aku faham pasal dofollow ni..

Selebihnya kalau korang nak tahu cerita pasal nofollow atau dofollow ni boleh cari dekat google ataupun rujuk dengan blog dibawah ni..

# Cara tingkatkan backlinks blog: Ketahui dofollow dan nofollow.

# Cara Mudah Check Blog dofollow atau nofollow!


Nota kakiku : Tiada paksaan nak buat dofollow atau kekalkan nofollow di blog anda.. blog anda hak anda.. kami hanya berkongsi sedikit info sahaja..

--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

18 ulasan:

  1. ooo itu macam kerr? baru ku tahu hehe

    thanks on da info yerrr

    BalasPadam
  2. @far_east : ni seolah-olah macam derma backlink dekat pengunjunglah.. blog yg saya jumpa buat dofollow ni baru www.darkbatman.com je.. yg lain masih nofollow.. hehehe

    BalasPadam
  3. oo ya ker..kira kasi free promote kerr nie hihih

    benda masih baru kot tak ramai yang tahu lagi nie

    BalasPadam
  4. @far_east : bukan baru dah lama teknik ni.. cuma kekadang blogger tak nak buat sebab takut yang masuk komen tu banyak spam je.. sebab datang semata2 nak backlink je.. itu keburukannya.. cuba cari dekat google pasal dofollow ni.. banyak cerita dalam tu

    BalasPadam
  5. terima kasih untuk info yang berguna. tapi tak berapa faham lagi. dulu pernah jugak baca pasal dofollow dengan nofollow tapi tak ingat pulak baca kat mana. hehehe

    BalasPadam
  6. @Miza Yusof : saya ada bagi link blog dekat bawah tu.. baca penerangan dofollow dari blogger tu ye.. rasanya mudah untuk difaham penerangan yg dia bagi tu..

    BalasPadam
  7. pernah dgr tp masih tak faham2 lagi...huhu..cuba utk faham ni.

    BalasPadam
  8. banyaknya istilah...poning den...

    BalasPadam
  9. @releven : betul2 hehehe.. janji follow

    @Nr.IX : mudah je.. kalau tukar koding kepada dofollow org yg komen dalam blog kita dapat backlink terus

    @ieda : jgn pening2 mudah je ni.. hehehe

    BalasPadam
  10. ringkasan den, dofollow membolehkan traffic mencanak minimum 2k kalau rajin komen2, tapi hati2, spam bootlebih terdedah

    Terkini : Jual Aiskrim Susu Badan?

    BalasPadam
  11. @suffer8zine : betul2 tu.. so ada buruk baiknya..

    BalasPadam
  12. owh...2la kena rajin tinggal komen..hehe

    BalasPadam
  13. baru buat dofollow td. :)

    BalasPadam
  14. Dofollow best bro. hampir sume blog aku dofollow... Spam both apa sume tu boleh elak. yg susah nak elak ni, kalo hacker handalan nak hack blog kita. kan? haha

    BalasPadam
  15. banyak sgt istilah dlm berblogging ni...membuatkan newbie mcm diriku pening2 lalat bila baca...nak kena baca bnyk kali baru paham...

    BalasPadam
  16. ada kelebihan dan kekurangan kalau blog dofollow dan nofollow,. terpulang kepada masing2 nk pilih dofollow atau nofollow,. hehe,. blog saya pun dofollow,. sekarang nak letak nofollow lagi ler,. hehe,. :P Contest cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati

    BalasPadam
  17. Hеy I am so happy I found your weblog, I really founԁ
    you by mistake, ωhile I ωas seaгching on Αskjеeve for something else,
    Аnyways I amm hеre now and woulԁ just
    like tο say kudos for а tremendous post and
    а all round thrilling blog (I also love thee theme/design), I don’t hаѵe time to look oveг it аll at the mіnutе but I have ѕaved it and alѕo added in yolur RSS feeds, soo when I have timе I will be back to read a lot more, Please
    do keeρ up the great work.

    Аlso visit my webpage - guіtar gods
    оf the 70'ѕ (http://www.reisefotos.co)

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..