Sapa Ada Pengalaman Beli Domain Dengan ihosterz

1/03/2011 05:03:00 PTG , , 10 Comments

Salam,

Bantuan diperlukan untuk yang berpengalaman dalam membeli domain dengan ihosterz. Aku baru je tadi beli satu domain baru untuk blog aku ni.. so masalah yang timbul adalah apa yang perlu aku buat selepas aku beli domain tu.. sekarang memang tengah pening kepala nak configure celah bedah mana..



So kalau ada yang dah pernah buat.. minta bantuan untuk guide aku.. sebab domain tu aku dah berjaya beli sekarang dan proses untuk setting di blogger.com telah dibuat tapi masih tidak boleh up lagi..

Harap otai-otai dapat membantu.. bila nak berjaya dapat domain ni?

online counter


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. Salam,

    1. dashboard
    2. setting
    3. publishing -> custome domain, masukkan domain name baru dan tick rediret, kemudian save.

    itu je, siap!


    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  2. @kak yan : dah buat kak yan tapi tak keluar apa pon.. blank je bila loading www.myvitrd.com

    -- ke kena tunggu beberapa jam.. sebab baru je beli tadi kak yan -- huhu

    BalasPadam
  3. biasanya blh terus guna, akak dh cek whoisdomain td, domain myvitrd.com tu mmg dh register under ihosterz, pelik jugak xleh buat, meh akak tlg buatkan..kot2 ada silap mana2, dm kt twitter username dan pass

    BalasPadam
  4. pelik jugak kalau dah buat tapi tak berjaya lagi. apa kata kontek ihosterz, mana tau kot2 dia boleh detect mana yg silap

    Pendapat anda?
    bagaimana merealisasikan azam tahun baru anda?

    BalasPadam
  5. wei aku rasa kan mesti pasal DNS tu,,
    aku dulu pon camtu gak,, cube ko sent tiket kat ihoster tu suruh die setting kan DNS..

    www.fariqscorpio.com

    BalasPadam
  6. tq semua... alhamdulilah dah ok.. tq kak yan bagi advise kat saya tadi.. nanti kalau ada masalah saya tanya lagi..

    mungkin admin dia orang dah buat someting...sebab tadi saya antar tiket dekat dia orang masalah tu..

    tq semua.. happynya

    BalasPadam
  7. Good Luck ye..

    p/s: Happy new year , amy singgah sini dan follow..salam kenal ye..

    BalasPadam
  8. @Amy Syaquena : tq2.. semoga tahun ni lebih berjaya lagi

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..