Pendapatan 1 Juta Setahun Dengan Berblog Percaya Atau tidak

1/23/2011 10:30:00 PG , 20 Comments

Salam,

Tentu korang tak percayakan kalau korang dengar ada blogger yang meraih pendapatan 1 juta setahun.. Sapa tu?

Jom ikuti coretan dalam berita harian online sapakan orang yang dimaksudkan tu.

"Penulis blog kreatif raih pulangan lumayan"


KUALA LUMPUR: Pengendali atau penulis blog kini mampu meraih keuntungan sehingga RM1 juta setahun.

Beginilah fenomena penggunaan blog yang dulunya berfungsi sebagai pengantara politik, peribadi dan komuniti, kini beralih kepada perniagaan sehingga ada pengendali atau penulis mampu meraih keuntungan beratus-ratus ribu hingga berjuta ringgit setahun.

Berita lanjut dapatkan naskhah Berita Minggu hari ini.

Jom ramai2 serbu kedai paper untuk dapatkan senaskah hari ini.. Mungkin ada tips dalam tu.. cepat.. sebelum paper habis.. hik2

Mungkinkah itu yang dinamakan redmummy?


online counter


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

20 ulasan:

  1. wah...nak kena beli ni berita minggu..kena simpan buat jadi sumber inspirasi...

    BalasPadam
  2. hehe...sekali lagi redmummy buat hal

    BalasPadam
  3. yeah betul kerr?? kena cepat2 baca nie...thanks myvitrd sudi share dgn org yg malas membaca berita online mcm saya hehe...

    BalasPadam
  4. @Deqdeq : Tulah saya pon dah tertinggal nak beli tadi.. sat lagi nak keluar ni.. nak g cari satu berita harian.. hehehe

    @Bean moreno : tulah sebelum ni masuk metro.. sekarang B.harian.. sikit hari lagi utusan.. mana tak masyuk.. heheeh

    @Safra : memang teruja..

    @Far_east : cepat pegi beli takut paper habis.. hehehe..

    BalasPadam
  5. DeQdEq baru je beli berita minggu..keluar semata-mata nak beli berita minggu...heheheh

    BalasPadam
  6. mmg dashat la..
    tapi mesti die jual mcm2

    BalasPadam
  7. @deqdeq : wah semangat betul.. apa cita dalam tu.. baru nak keluar g beli ni.. hehhehe

    @xcyber : dia banyak dapat sponsor iklan dari pengiklan tu yang masuk..

    BalasPadam
  8. apa yg menariknya...klu dh menjana pendapatan tinggi melalui blog jgn lupa atau buat tak tau kena bayar cukai...

    kalau tak LHDN dtg cari...hehehhe

    BalasPadam
  9. bukan senang nak capai macam tu. kena rajin buat review dan macam2 lagi =)

    Enrty terkini: Teringin Merasai Ketagihan Permainan Online Facebook - CityVille

    BalasPadam
  10. @Deqdeq : hayoooyooo.. duit nuff pon kena cukai ke.. baru berapa sen je.. kalau kak red atau eyriqazz memang dah tahap wajib.. lepas ni bahaya lah publish duit nuff dalam blog..hik2

    @Suffer8zine : betul2.. sekarang sapa suka publish duit..tunggu je borang cukai datang..

    @Anastasyea : betul2 setuju tu

    BalasPadam
  11. @zura : betul tu setiap orang dah ada rezeki masing2

    BalasPadam
  12. hahahha....klu tak publish pun LHDN boleh cari juga....

    mcm kak red dan eyriqazz mmg dh tahap wajib la sbb income diorg dh byk...

    mcm DeQdEq releks je la...hahhaha

    BalasPadam
  13. 1juta!!adoii nti blogger pun kene cukai gak..kecian bg yg angka 1sen nie..hehe

    BalasPadam
  14. RM ni memang dah dikenali sejak dahulu lagi dan aku merupakan pembaca blog dia sejak 2 tahun dulu walaupun tak la selalu.
    FYI : Aku foolowers blog kau yang ke 761 dan like FB ke 97.

    BalasPadam
  15. @deqdeq : betul tu memang tahap wajib tu.. kalau kita ni.. tahap harus lagi.. hehehe..

    @shera haifa : kalau sikit2 mungkin tak kena lagi.. tapi kalau macam kak red sebulan 12K memang kena cukai..

    @RIS-IT : tq2 jadi foller n like FB.. teruskan bersama kami..

    BalasPadam
  16. @deqdeq : betul tu.. tapi lhdn akan cari orang yag pendapatan bulanan RM2500 keatas.. kalau macam saya memang jauh lagi..hik2

    @ Shera Haifa : heheh.. gaji RM2500 je yang kena.. macam kita ni lama lagi lhdn nak sampai umah.. :-)

    @RIS-IT : tq jadi follower blog ni.. RM memang dah femes..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..