Maxis Broadband atau Celcom Broadband | Oh! Aku Keliru

1/18/2011 03:51:00 PTG , , 7 Comments

Salam petang pembacaku,

Aku dalam dilema sekarang ni.. nak pilih si Maxis broadband atau Celcom broadband ni? Sebelum ni aku tak pernah lagi keliru macam ni.. tapi dek gara-gara promosi celcom dekat opis aku hari ini membuatkan aku berfikir berkali-kali. 

kredit foto pakcik google

Berdasarkan pengalaman aku menggunakan celcom broadband sebelum ni memang bagus.. tapi malangnya coverage untuk kawasan umah sewa aku membuatkan aku terminate service celcom dan beralih kepada maxis.

Sehingga hari ni aku masih setia kepada maxis broadband aku walaupun aku pernah cakap "aku bakar juga broadband maxis ni!!".. tapi petang ni aku dah mula berfikir 2 kali untuk meneruskan service maxis broadband ni atau terminate dan mengambil service baru dari celcom broadband.

Kenapa aku nak pilih Celcom sekarang ni?

Pajek promosi  di Wisma Bernama (18-1-2011 hingga 19-1-2011)

D68 (D68 - rebate RM20) Broadband Business Advance
Monthly    - RM48
Speed       - 5GB
Modem     - RM100 untuk bayaran modem
Contract    - 2 Tahun

Pakej Maxis broadband aku sekarang

Mothly    - RM48
Speed     - 1.5GB
Modem   - RM150 bayaran pendaftaran (rebate 5 bulan bayaran RM30)
Contract - NA

So menurut pandangan mata kasar korang mana lebih untung  Maxis broadband atau Celcom broadband?

* Berkenaan coverage aku dah semak.. maxis & broadband semua mendapat HSPDA


online counter


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. masih berpuas hati dgn maxis broadband sbb coverage dia blk kg pun still ada & blh online

    BalasPadam
  2. akak sjk dulu lgi gune celcom je..sgt laju..

    tapi seme tu bergantung coverage 3G..jika xde 3G..mmg line GPRS/EDGE shj..

    depend pada kwsn coverage 3G..

    BalasPadam
  3. @The Lekat : memang betul pon..saya kalau balik kg. pon dengan maxis masih dapat juga walaupun slow bangat.

    @Sarah-najwan : tulah sebelum dekat umah sewa dapat 3G je.. slow sikit..tapi tadi dah check untuk kawasan umah baru memang HSPDA..

    BalasPadam
  4. masalah broadband memang dah biase terjadi..tunggu je la pihak yang berkenaan buat yang terbek untuk pengguna..

    BalasPadam
  5. @al_hakim : betul2..tu .. harap2 semua kawasan dapat coverage..taklah kita pening kepala nak pilih pelan mana satu

    BalasPadam
  6. aku rasa baik pilih yang mempunyai litupan yang terbaik..

    BalasPadam
  7. @shahazrin : tq2 tapi keduanya mempunyai liputan yang baik.. hik2.. tu yg confius tu

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..