Facebook Shutting Down March 15 2011 | Benar atau Palsu

1/12/2011 08:46:00 PG 8 Comments

Salam,

Sana sini memperkatakan tentang ramalan facebook akan ditutup pada tarikh 15hb Mac 2011 betul atau tidak aku sendiri tak tahu.. sebab Zuckerberg tak reply lagi email pertanyaan aku kepada dia..hik2

[Mark Zuckerberg - Pengasas Facebook]

Apa pon aku ada petik beberapa tulisan didalam facebook dan juga blog dari luar negara berkenaan ramalan facebook akan ditutup pada Mac ni.

 sumber rujukan facebook page

*********



Facebook is not shutting down, it is not closing and you do not have to worry about saving all your information or losing all your online friends.
Mark Zuckerberg reportedly said outside Facebook's offices:
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
*********
Korang baca petikan kata-kata diatas.. mungkinkah benar kata-kata mereka tu..
Apa pandangan korang pulak kalau facebook benar-benar ditutup pada bulan mac ni.. apa kesan pada diri korang dan juga blog korang?

Pandangan peribadi aku : Andai kata benar facebook nak ditutup itu dah hak mereka.. mungkin agenda selama ini untuk mengumpulkan sebanyak mungkin data atau maklumat diri korang dah dicapai.. sebelum kewujudan facebook pon kita masih boleh bekerja dan bersosial tanpa facebook nikan.. Sebab tu dari mula-mula facebook diwujudkan aku tak bergantung harap sepenuhnya kepada facebook ni.

Apa kata komen korang pulak?




online counter


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

8 ulasan:

  1. nak kata terlalu bergantung pd FB tak jugak...tapi melalui FB laaa menemukan saya dgn kawan2 lama yg dah lost contact.. ;)

    BalasPadam
  2. @far_east : memang ramai macam tu.. jangan facebook melalaikan sudah.. guna fb sebaik2nya..

    BalasPadam
  3. insyaAllah tak melalaikan dah sebabbbbbbb fb dah kena block huwarghhhhhh :(

    BalasPadam
  4. @far_east : memang dah ramai kena blok dekat opis punya fb.. tapi semalam ada orang buat tutorial dalam geng blogger pasal kena blog ni.. ada cara nak buat.. hehehe

    BalasPadam
  5. yer ke ada...saya dah try byk sofware nak unblock kan dia...tapi pertahanan sini kuat sangat laaa..enggak bisa ditembusss..

    BalasPadam
  6. @far_east : yahoo boleh buka tak? dekat opis tu.. kalau boleh buka.. buka melalui butang facebook dekat bawah yang ada My Favorites tu.. selamat mencuba

    BalasPadam
  7. Life will be a little bit different

    BalasPadam
  8. @sabree hussin : :-) biasalah tu.. semua akan terkejut nanti bila betul tutup.. but semua tu rumos je..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..