Earning Nuffnang Tahun 2011 | myvitrd.com

1/04/2011 10:01:00 PG , 14 Comments

Salam,

Semalam blog myvitrd telah melakar sejarah untuk tahun 2011 dengan melangkah setapak lagi maju kehadapan apabila telah berjaya bertapak dengan domain sendiri yang dulunya dikenali sebagai myvitrd.blogspot.com dan kini menjadi myvitrd.com sahaja..

Eyriqazz macam mana sekarang? .. aku harap ko boleh ingat nama blog aku sampai bila-bila ye.. hehehe.. kalau korang nak tahu eyriqazz ni banyak bagi semangat untuk aku bertukar kepada domain baru.

Setelah hampir sebulan aku tinjau-tinjau dan kaji2 kesan buruk & baik bila bertukar domain ni.. aku ambil keputusan semalam untuk teruskan projek domain aku.. dan alhamdulilah akhirnya berjaya dengan beberapa bantuan dari rakan-rakan semua.. tq kak Yanmieonline yang banyak bagi panduan untuk tukar domain dalam configure blogspot tu.


Berkenaan cerita pendapatan nuffnang pulak.. aku telah menebus pendapatan aku pagi ni.. selaras dengan penukaran domain baru.. so hasilnya dekat atas tu sekarang pendapatan nuffnang menjadi RM0.00. Berapa banyak aku tebus?.. hehehe.. tunggu nanti cek sampai aku tunjuk ye.. gelojohlah u all ni.. hehehe

Diharapkan dengan adanya domain baru ni aku lebih bersemangat untuk berblog lagi.. so kalau ada apa2 cadangan penambahbaikan boleh je korang komen dan tegur2 ye.. macam sengmen jangan bagi eyriqazz bersuara

Tadi baru je aku betulkan semua senarai blog list aku dalam sidebar tu. so kalau2 ada yang nama url korang tertinggal.. korang inform dekat aku.. nanti aku masukkan korang dalam list tu.. ni lah satu masalah tukar domain baru... semua list hilang.. 

Oklah aku pagi ni ada keje sikit nanti sambung celoteh lagi... jumpa lagi..

"Sharing is Caring"

online counter


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

14 ulasan:

  1. wahhh..congratz atas peningkatan ke dot com =)

    BalasPadam
  2. Best of luck bro with new domain name..trafik pasti kencang lepas ni.

    BalasPadam
  3. wah...tahniah....dah ada domain sendir...bestnya....satu hari nanti DeQdEq pun nak juga la domain sendiri...tp byk benda lagi yg DeqdEq tak tau...nak kena belajar...

    BalasPadam
  4. @sayaAnonymous : tq2.. atas sokongan anda.

    @Miza Yusof : tq2

    @Miey : tq2..insyaallah tanpa anda trafik tak kencang.. hehehe

    @Deqdeq : tq2..insyallah kalau deqdeq dah bersedia nak berdomain saya boleh tolong ajar macam mana nak beli dengan ihosterz.. mudah je....insyaallah saya boleh bantu nanti..

    BalasPadam
  5. ni yang nak dengaq nih.....dah ada org yang sudi berkongsi ilmu....sukanya..

    cuma skrg nih DeQdEq nak tau....kt mana nak rujuk kalau pasal kebaikan dan keburukan tukar domain ni...

    BalasPadam
  6. @deqdeq : insyallah boleh je.. saya reffer dekat blog dekat bawah ni..

    http://www.seniaku.com/2010/03/tutorial-terdetail-membeli-domain-yang.html

    penerangan memang jelas dan menarik..siap ada gambar lagi.. dalam tu ada buruk baik domain ni..

    kalau tak pon google je banyak buadak2 buat entri pasal domain ni..

    BalasPadam
  7. tima kasih...nanti nak study la pasal nih...

    BalasPadam
  8. waaa nama cek xdak dalam bloglist...

    BalasPadam
  9. @deqdeq : ok study2 dulu. jgn terburu-buru banyak masa lagi

    @Far_east : oh yeke.. ok akan dimasukkan sekarang juga.. hehehe

    BalasPadam
  10. Kenapa beralih ke wordpress? Apa kelemahan Blogspot?

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..