Contest Review Blog Kak Ina Kl Dot Com

1/25/2011 11:08:00 PG , 11 Comments

Salam Semua,

Contest oh Contest kali ni contest dianjurkan oleh Kak Ina.. sapa yang tak kenal dengan Duta Kukis ni.. Kali ini contest yang dianjurkan oleh Kak Ina mudah aja.. yang mana perlu membuat satu review berkenaan blog beliau apa yang perlu dikekalkan dan apa yang perlu dibuang didalam blog beliau.. mudah bukan..


Sebelum saya nak mulakan pandangan saya.. saya memohon maaf jika pandangan saya membuat kak ina kecik hati ye.. hik2

Oklah ye kak ina saya mulakan dengan apa yang perlu diubah dalam blog Kak Ina KL ni


Kalau Kak Ina perasan ada satu widget "Page Rank" dibawah iklan nuffnang tu rasanya tidak sesuai berada ditempat sekarang dan mungkin sesuai jika diturunkan dibahagian widget bawah sekali dan Widget tu disetting dengan kedudukan "Center"

Selain itu saya tak boleh nak baca tulisan tajuk pada setiap widged diside bar kerana terlalu halus dan rapat.. mungkin Kak Ina boleh tukar kepada font yang besar sedikit dan jelas untuk dibaca.

Terdapat juga satu widget yang saya rasa perlu dibuang kerana mungkin janggal berada didalam blog Kak Ina ni iaitu yang bertajuk "jom pot pet".. rasa2 sebelum ni Kak Ina ada guna shoutbox tapi dah delete script tu.. mnugkin terlupa delete sekali widget tu..

Lain-lain widget diside bar rasanya boleh dikemaskan dengan mengumpulkan widget2 yang kecil seperti "counter" dan "user online" diletakkan dibahagian bawah sekali.

Apa yang perlu dikekalkan pulak?

Ok saya rasa saya dah suka dengan background putih tu.. sebab senang nak baca.. Header pon dah cantik rasanya buat masa sekarang kekalkan apa yang ada.. nanti kalau ubah merajuk pulak Jejai.. hehehe

Berkenaan Content entri saya dah suka dan Kak Ina kekalkan terus dengan membuat resepi2 masakan dalam blog tu.. memang banyak resepi dalam blog Kak Ina ni jadi panduan kami sekeluarga..

So rasanya takda apa yang nak saya komen lagi.. bagi peluang dekat kawan2 lain bagi cadangan apa yang patut dan tak patut dibuang di dalam blog Kak Ina ni..

Kepada yang nak mencuba mendapatkan hadiah menarik dari Kak Ina ni boleh terjah dalam "Contest Review Blog Kak Ina Kl Dot Com"


online counter


--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. gud lux bro

    Bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan berbicara, bayi laki-laki 2 bulan lebih lambat.

    BalasPadam
  2. nak cari makan sedap2 di blog kak ina je.. he..he..

    BalasPadam
  3. wah,ada bakat juga rupanya bro review blog..good luck...eden dah review blog kak ina last time...so,this time tunggu dia paksa dulu..hik3...

    BalasPadam
  4. @suffer8zine : tq2 bro.. aku dah baca entri terbaru tadi.. tengah mencari calon ke? hehehe

    @Miza Yusof : tq2.. jom meriah blog kak ina

    @Adriel AB : betul2 tu.. banyak info pasal masakan .. jimat nak beli buku masakan.. hik2

    @eyriqazz : hik2.. malulah aku otai dtg komen.. hik2... aku belajar review dari hang juga eyriqazz.. tapi sekadar komen sikit2 je.. lebih2 tak boleh nanti kak ina merajuk.. langsung takdapat kukis..hehehe..

    Memang kena paksa juga nanti tu dengan kak ina tengoklah.. heheh

    BalasPadam
  5. terima sudi join..think positif ..no sentap..akak cuba ubah yer..terima kasih sudi bagi pandangan..i likeeeeeeeee

    BalasPadam
  6. @phreak-id : hehehe.. nak komen ni kena hati2 bro.. takut ada yg kecik hati.. tapi kalau tuan badan merelakan macam kak ina tu kita komen je yg positif.. yg negetif kita bisik dekat telinga.. hehehe

    @kak ina : sama2 kak ina.. sama meriahkan blog kak ina..

    BalasPadam
  7. @yiedpozi : haah dah mula buat .. dia nak kasi kukis percuma..hehehe

    BalasPadam
  8. hebatla...pandai myvitrd review dan komen...

    deqdeq nk cuba juga la...dh kak ina sendiri yg ajak...tp tak pandai nak komen...

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..