2 Jam Bersama Big Bos Nuffnang di New Vision Badminton Academy

1/11/2011 12:28:00 PTG , , 21 Comments

Salam,

2 jam dah cukup buat aku mengeluarkan peluh jantan aku pada petang ahad lepas.. rasa-rasanya semua orang dapat invitation dari nuffnang G+ berkenaan aktiviti sepetang di New Vision Badminton Academy Petaling Jaya.

Asalnya memang aku tak terfikir nak join sekali sebab kebetulan pada masa yang sama aku ada aktiviti bowling dengan kelab kakitangan bernama di Megalane Endah Parade.

 [kredit foto tehtarikmemoirs]

Entah macam mana, lepas habis main bowling je aku ajaklah cik malarang-kak gi tengok budak2 G+ main badminton dekat New Vision, Sampai-sampai mula-mula nak tengok je..last2 terjebak dengan pujukan Bos Nuffnang Tim… apa lagi dengan pakai seluar jin aku terloncat-loncat atas gelanggang badminton..hahaha.

Jom layan gambar2 dekat bawah ni..

20110109 Nuffnang Glitterati Plus New Vision Badminton Outing 150 [kredit foto tianchad

satu-satunya gadis yang datang tengok bagi sokongan moral dekat aku.. sapa lagi kalau bukan cik.pn. malarang-kak.. dimana ada myvitrd disitulah juga ada si gadis cantik ni..

badminton nuffnang g badminton nuffnang g  1 Gaya pemain profesional.. sapa lagi kalau bukan shah [Presiden Nuffnang G+]. tengok tu siap boleh terbang-terbang lagi.. korang tak tahu..tak lama lepas tu kaki dia terus kejang.. kesian aku tengok dia.. tulah aku dah kata jangan loncat tinggi sangat.. hehehe.. apa pon memang enjoylah petang tu

badminton nuffnang g  2 badminton nuffnang g  3 badminton nuffnang g  4 badminton nuffnang g  5 ni pulak gaya seorang campion.. hahaha.. belum pernah dibuat orang main badminton pakai seluar jin.. aku je yang buat dekat dalam gelanggang ni.. hahaha.. aku peduli apakan .. yang penting korang tengok sapa dekat sebelah aku tu.. aku berpartner dengan Mr. TimothyTiah Big Bos Nuffnang.. ni bukan bodek ye.. hahaha

badminton nuffnang g  7 Mr.Big Bos dah lepak.. tapi baguslah stamina dia kuat.. main tak berenti pulak tu asik tukar partner je.. yang partner kali ni aku tak kenal sapa entah.. mungkinkan staff nuffnang @ seorang blogger.. jom teka.. sapakah dia itu.

badminton nuffnang g  9
tengok tu tukar partner lagi..kali ni bos berpasangan dengan Nick pulak.. gaya ni main memang boleh tahan.. tengok gaya macam dan biasa main je.. mungkinkah dia jurulatih dekat gelanggang ni.. hehehe

badminton nuffnang g  10
Giliran bos nak smiss.. hahhaa.. tapi bulu tangkis bocor dekat raket..hehehe.. reket bocor ke bos.. hahaha.. gaya macam tungguh buah tak jatuh.. hik2

badminton nuffnang g  8   cik.pn. malarang-kak yang setia menunggu en.abg habis main.. dalam hati dah geram juga nak main badminton tu.. tapi disebabkan takda partner pompuan so.. pendam dalam hati je.. dalam kereta baru dia bersuara yang nanti bila pindah umah baru nak di belikan raket .. hehehe.. boleh2 syg.. nanti abg beli 2 ye.. kita boleh main puas-puas.. hik2

badminton nuffnang g  11 bulu tangkis gergasi.. ada berani nak pukul bulu tangkis ni guna raket korang.. hahaha

badminton nuffnang g  12 rugi woo tak datang main ari ahad lepas.. bukan kena bayar.. cuma bawa badan.. bawa raket dan tu main sepuas-puasnya 3 jam tanpa henti.. aku cuma bertahan sejam je dah tu pancit..

badminton nuffnang g  13 Dewan Badminton tempat aku bertarung dengan bos nuffnang, shah tehtarik, robb, Nick, Firdaus, TianChad, Elwyn & Luckystrike14 

Motivasi diri sendiri : Harap-harap yang ni menjadi titik permulaan untuk aku mulakan aktiviti bersukan aku semula.. selepas setahun berehat.. bak kata darkbatman.. untuk mendapatkan badan yang sihat..kita perlu bersukan dengan cara konsisten.. kalau tak tengoklah aku sekarang ni.. dulu perut nipis.. sekarang perut dah kembung.. huhu..

Bagaimana dengan korang.. apa aktiviti sukan yang korang buat bila hujung minggu.. sebulan berapa kali korang pegi joging?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

21 ulasan:

  1. wah..jumpe ngan bos nuffnang ek???.. bestnye! :)

    BalasPadam
  2. @puteri cahaya : bos nuffnang ni memang peramah.. muka asik senyum je.. maklum jelah..masyukkkk..hehehe

    BalasPadam
  3. sangat cantik gambar kta berdua tu syg,itu bukan dari kamera kita kan syg?

    BalasPadam
  4. fuh!!!!
    aktiviti yang menyihatkan..
    ehehheee

    BalasPadam
  5. waaa main badminton plakk...mmg aktif sgguh kamu nie...tapi sian malarang-kak dok tengok jerr....xper2 nnt cari partner prmpuan sama ajak g sana... ;)

    BalasPadam
  6. Wahhh..gambo berdua tuhh..sooo Sweattt bak kata FBI..hehe..nasib baik gua tak turun kalau tak lagi berpeluh hang..ahaks

    BalasPadam
  7. @malarang-kak : memang cantik syg.. ramai yang jelous tu..hehehe.. abg ambil dari blog tianchad.. camera dslr.. bukan digital camera..hehehe

    @mie : tulah..asalnya nak jadi penonton..tapi last2 aku yang kena tonton..hahaha

    @Far-east : apa2 yang boleh mengiratkan tali silaturahim kita join je.. kawan kena cari..musuh jgn dicari.. join lah aktiviti nuffnang..so boleh kawan dengan cik malarang-kak

    @Jai : tq bro jejai.. semua penangan camera dslr TianChad tu..hehehe.. asal tak turun semalam.. kata jagoh dekat kg. bro.. hehehe

    BalasPadam
  8. wah bestnya dapat bersukan.
    akak tak dapat pergilah sebab ada urusan rumah tangga.

    lagipun sekarang ni dah tak larat nak main tu semua, padahal tu wakil sekolah . masa cepat ajer berlalu.

    BalasPadam
  9. murah la rezeki pasnie..
    hehe~

    BalasPadam
  10. wah...bestnya...dpt beramah mesra dgn bos nuffnang...aktiviti plak mmg menyihatkan badan...

    BalasPadam
  11. @kak ina kl : takpe kak ina..ada masa terluang boleh je join.. apa pon family first.. wah tidak ku sangka kak ina dulu wakil sekolah.. heheehe

    @xcyber : insyallah.. doa2lah ye..

    @deqdeq : :-) bos nuffnang memang best..sebab dia layan semua orang macam kawan.. sesekali joinlah aktiviti nuffnang.. ada kawan cik pn. nanti.. hehehe

    BalasPadam
  12. memang nak juga join....boleh juga jumpa kawan-kawan blogger kan...

    pasal main badminton nih DeQdEq x tau pun...

    BalasPadam
  13. wah..best tuh dapat lepak ngan boss nuffnang..leh r kongsi tips berguna kan..he3

    TERKINI:Lagu Insya Allah Dari Maher Zain Versi Bahasa Melayu Dah Siap

    BalasPadam
  14. @deqdeq : betul2 tu time nilah nak kenal2 dengan blogger

    mungkin dia invite yang ahli G+ je.. Ahli G+ ni kita orang register masa dekat kolej KDU ari tu..masa ada event dengan nuffnang.. dia orang akan open dekat web tidak lama lagi kot.. so lepas ni boleh register ahli secara online je..

    BalasPadam
  15. @Boloque : memang best bro.. kongsi tips macam mana nak jadi pemain badminton je.. hehehe

    BalasPadam
  16. yorr laa leh jadik teman cik puan malarang-kak tapi.....jauh nyerrr nak ber aktiviti tue....

    BalasPadam
  17. ada plak ahli G+...apa tu? heheheheh

    BalasPadam
  18. @far_east : hehehe..

    @deqdeq : memang ada ahli tu kalau nak tahu boleh baca dalam entri
    ni
    http://www.myvitrd.com/2010/10/nuffnang-glitterati-plus-open-meeting.html

    BalasPadam
  19. orite...nnt DeQdEq terjah...

    BalasPadam
  20. @deqdeq : terjah jgn tak terjah.. buat masa sekarang pendaftaran masih belum open secara online lagi.. coming soon

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..