Burung Apa ni Ayah

12/03/2010 09:10:00 PG 5 Comments

Salam,

Bila aku tengok burung dekat bawah ni teringat aku satu iklan dekat Tv3 tu beberapa tahun lepas yang sorang anak bertanya berkali-kali dekat ayah dia..

Anak : burung apa tu ayah?
Ayah : burung murai

Anak : burung apa tu ayah?
Ayah : burung murai

Anak : burung apa tu ayah?
Ayah : burung murai

sampaikan aku sendiri tak tahu berapa kali bapa dia ulang-ulang tanpa jemu melayan karenah anak dia tu..

Jadi pagi ni aku pulak nak tanya korang burung apa ni kawan-kawan.. selagi takda yang bagi jawapan betul selagi tulah aku tanya.. burung apa ni ye kawan-kawan.. hehehe ..

Jom teka burung apa ni ye...




Moral : Seorang ayah boleh je jaga anak dia dengan penuh kasih sayang.. sorang anak mampu ke nak jaga orang tua dia bila dah tua nanti? tiba-tiba teringat pulak dekat mak ayah aku dekat kampung ni.. huhu.. rindu mak dengan ayah aku..

online counter

--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

5 ulasan:

  1. ish.burunh apa tuh?
    comel gile2 :D

    BalasPadam
  2. @puteri iqa izyan : entahlah aku pon pelik juga tengok..burung apa entah.. tu yang tanya kawan2 ni..hehehe

    BalasPadam
  3. macam "Big Bird" watak dalam sesame street jek...comeyl tapi serabut sangat!

    TERBARU : CUTI SEMESTER NI KITA KAHWIN TAU !

    BalasPadam
  4. @Cik Liyana : ni dipanggil burung bulu terbalik.. hehehe

    BalasPadam
  5. ahaha..cute2..burung ni nmpk macam reben la..picit boley x..ahaha

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..