Sesi Ronda-Ronda di Tanjung Piai Resort - Part 2 ( Bergambar )

11/22/2010 10:55:00 PG , , 9 Comments

Salam,

Entri aku sebelum ni "Sesi Ronda-Ronda di Tanjung Piai Resort" ada aku janjikan nak tunjuk gambar lokasi Tanjung Piai Resort, Kukup Pontian, Johor.

ok aku tak nak cerita panjang jom kita layan gambar-gambar yang petik dari Garmin Asus A10

Menuju ke lokasi resort.. kami ber-5 je.. so akulah yang jadi juru gambar.. teruskan tengok gambar dekat bawah ni...

Sampai-sampai je aku di jemput oleh seekor monyet yang pemalu..

Selamat datang kepada tetamu semua

Duta Tanjung Piai Resort... kalau nak g honemoon boleh datang ke lokasi ni..

seronok ye dapat g jalan-jalan.. masing-masing sebuk nak bergambar. nasib baik Garmin Asus A10 ada.. kalau tak takda buktilah aku nak tunjuk..

wife aku diapit oleh adik-adik kesayanganku.. seronok budak-budak ni dapat g jalan-jalan.

pegi mana-mana je.. posing ni wajib..hehehe. nak mengiratkan kasih sayang katanya...hehehe jangan jelous ye..

sudut bacaan dipintu utama resort.. macam2 sejarah korang boleh baca dekat sini.. semua tu antara koleksi cerita keratan akhbar yang ditanpal dekat situ.

tak takut pulak wife aku ni berdiri dekat tepi tiang tu.. tu dia kasi promote pamplet Tanjung Piai Resort lagi..

cantikkan.. kalau kaki pancing tempat ni memang sesuai... udara pagi yang sejuk dan nyaman.. duduk atas katil pon boleh baling pancing ..hehehe

tulah dia negara jiran kita Singapore .. dekat je kan.. kalau berani cuba berenang g sana.. jerung? mungkin ada kot.. hehehe

Antara bangunan penginapan yang terletak diatas laut.. cantik dan menarik dengan rekabentuk ala-ala rumah mat salleh..

ni kes dah penat berjalan dengan cuaca yang sangat panas.. duduk dulu.. sebenarnya wife aku ni takut laut.. tapi tak tahu pulak ari berani semacam je..hehehe

hehehe.. main-main tiup pulak isteri aku ni.. hehehe

Pandangan chalet yang terletak diatas laut China Selatan

ucapan selamat tinggal yang diucapkan oleh kera-kera kepada pengunjung..hehehe

menara kawalan untuk mengesan kehadiran penceroboh

kalau ada yang parking dekat sini juga.. memang nak kena baling dengan batu 2 ketul tu.. ada berani parking sini..hehehe

Dalam perjalanan aku jumpa replika udang gergasi... lokasi di jalan kukup berdekatan jeti untuk ke Tanjung Balai, Indonesia


online counter

Tagged as : Jom bercuti di Tanjung Piai Resort, Kukup Pontian
--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. whaa~~ romantiknyehh psgn suami isteri nihh!

    BalasPadam
  2. tq... sesekali kena bawa isteri g jalan2.. kesian dia asik duduk umah je.. baru boleh tambah kasih syg..hehehe

    BalasPadam
  3. bestnya jalan2...
    nnt jemput la ke langkawi plak..
    leh honeymoon skali g.. hehe

    jemput ke blog saya
    http://rosesnebula.blogspot.com/2010/11/cuti-cuti-malaysia.html

    BalasPadam
  4. wah seronoknye dapat gi jenjalan :)
    akak wiken nie gi jenjalan ke JB...ehehe nak ikut tak??


    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  5. @aima : bulan 6 tahun depan memang nak g langkawi...cuti2 malaysia..hehe

    @yanmie : wah akak nak g jb umah sapa? ada program jalan2 ke? johor best

    BalasPadam
  6. tumpang tanya!!btoi ke tu singapore?? bkn tangjung Bin ke pusat janakuasa arang batu..

    BalasPadam
  7. I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty.
    You are wonderful! Thanks!

    Feel free to surf to my page; earn money online free

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..