Ciri-Ciri Blog Yang Tidak Akan Mendapat Kempen Dari Nuffnang


Salam,

Semua orang impikan kempen Bufferered Earning dari nuffnang setiap kali baru mendaftar menjadi rakan komuniti nuffnang. Bukan sahaja blogger baru malahan blogger lama pon berperasaan sama juga.

Jadi disini aku nak kongsikan kepada korang semua apa ciri-ciri blog yang memang kempen tidak akan singgah diblog korang.

Maklumat diatas aku perolehi sendiri dari jawapan yang diberikan oleh pihak nuffnang beberapa hari yang lalu ekoran pertanyaan aku melalui tiket yang aku hantar.

Tiket yang aku hantar kepada Nuffnang
--------------------------------------------------------

Jawapan dari pihak Nuffnang
--------------------------------------------------------

Oleh itu 5 ciri-ciri blog yang mengandungi kandungan seperti dibawah memang tidak akan dipertimbangkan untuk mendapat kempen.

1- Blog mengandungi semua video dari Youtube
2- Blog Pornografi
3- Kandungan blog berunsur cetak rompak (mp3, video dan download filem)
4- Kandungan blog berunsur politik (parti kerajaan & pembangkang)
5- Mengandungi isu-isu sensetif seperti perkauman dan unsur-unsur benci membenci

Jadi kesimpulannya kalau korang nak impikan kempen buffered earning singgah diblog korang.. jauhi 5 perkara diatas didalam blog anda.

Diharapkan sedikit maklumat diatas dapat menjelaskan mengapa buffered earning sukar untuk singgah diblog korang.


P/S: Andai kata ada masalah yang tidak jelas berkenaan nuffnang jangan segan untuk menghantar tiket pertanyaan.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

30 ulasan:

  1. Salam, ehehe thanks 4 sharing :)


    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  2. wah...smpai 3blog incek hamid..

    hohoho..

    yg lg dua xmo share?? ;)

    BalasPadam
  3. thanks for sharing..nice info

    BalasPadam
  4. Owh kalau video youtube sikit2 ok ke?

    BalasPadam
  5. hmmmm.... yang lain2 tue mungkin boleh dielakkan.... tapi kena bab youtube tue.... nampaknya kena la 'korban' la nampaknya.... huhuhu

    BalasPadam
  6. thanks bro...nice info, ari trafik jalan seperti biasa...:)

    BalasPadam
  7. nanti nak cilok info sket ek... backlinks to u

    BalasPadam
  8. @yanmie : sama2 ada ilmu kongsi sama2..hehe

    @missSenget : blog tu kongsi kawan2 punya tumpang akaun je..hehehe

    @zuriey : sama2 kita salaing bertukat ilmu

    @Wan Gerrard : sikit2 takpe bro.. ni kalau 90% semua youtube tu memang tak logiklah kan..

    @hazman aka species1980 : youtube sikit2 takpe.. jangan blog tu semua copy youtube dahlah..

    @ron : sama2 wak rone...

    @CikLilyPutih : tq buat backlink.. sebar2kan info ni..

    BalasPadam
  9. macam blog aku kan,,,

    aku letak lagu mp3 dari 4shared kat post...

    camtu pun kene jugak ker??

    mmg trasa slow aku nye nuff ni.,..

    BalasPadam
  10. laaa gtu ker..mekasih krn share..tul2 tk tau ni

    BalasPadam
  11. takkan youtube xleh ? nak kongsi video jea .adeii

    BalasPadam
  12. Kepada yang rasa ragu2 samada blog tu tergolong dalam 5 ciri2 dekat atas tu atau tidak..hantar tiket ke nuffnang dan minta pihak nuffnang scan blog anda adakah bermasalah atau tidak.. sebab blog2 yang ada 5 ciri tu nuffnang dah buat rekod.. so aku punya aku dah minta nuffnang check dia kata tak tersenarai dalam kategori tu..so korang antar tiket sekarang.. check blog tu..

    BalasPadam
  13. Tq Bro kerana bagi info yang bernas nie, skrg ni baru la aku tau serba sedikit tetang nie, sebelum nie kabur jer, ni kalau video dari youtube tak boleh nak tarok video dari mana lak yang nuffnang approve nie...

    BalasPadam
  14. @abu : video dari youtube bukan tak boleh.. tapi jangan terlalu ketara dan banyak.. maksudnya.. semua blog tu 90% cerita pasal video dalam youtube je..

    P/S: kalau ada keraguan antar je tiket ke nuffnang..tanya je jangan malu2

    BalasPadam
  15. salam,

    mitak izin share info di blog
    sy akan link kan ke sini

    BalasPadam
  16. tak suka la masuk blog yang ada banyak sangat video ni..tak kisah la dari youtube atau mana2 pun..
    lambat macam siput je..!

    BalasPadam
  17. usaha yang bagus bro...info yg kamu dpt mmg berguna utk semua. terima kasih.

    BalasPadam
  18. Benda yang baik aku kongsi sama2.. benda yang tak elok.. jgnlah sebar2kan.. sentiasa sampai menyampaikan antara satu sama lain.. tn.punya memberi keizinan untuk menggunakan entri ni sebagai hebahan kepada rakan2 lain

    BalasPadam
  19. salam..minta izin tuk share artikel ni...nanti sy letak link ke blog ni

    BalasPadam
  20. great sharing...DeQdEq masih baru dan byk lagi xtau...jd video youtube sbnrnya bleh letak ke tak? mcm myvirtd ada letak video youtube atau langsung tak ada letak? DeQdEq sendiri dah letak 2/3 video....

    BalasPadam
  21. @deqdeq : letak sikit takpe..tapi jangan sampai 80% kandungan blog semua copy dari youtube.. tu sahaja

    BalasPadam
  22. oooo...tima kasih....skrg nih ada 3-4 video ja..lepas nih tak nak la letak lagi video dr youtube...heheh...tima kasih...

    BalasPadam
  23. @deqdeq : sikit2 takpe.. jaga tema dah jadi lubuk youtube sudahlah

    BalasPadam
  24. terima kasih kerana sudi berkongsi.
    sangat berguna dan sekarang baru tahu.

    BalasPadam
  25. t.kasih untuk pengetahuan berguna...

    BalasPadam
  26. awal-awal dah keluarkan kandungn2 tu semua. Alhamdulilah, berkesan

    BalasPadam
  27. erm.. macama tu.. terima kasih atas perkongsian ini. sungguh bernilai.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..