Snow Wash

10/09/2010 06:57:00 PTG , 2 Comments

Sedangkan kita kena mandi tiap-tiap hari.. so sesekali tu kita punya kuda pon kenalah juga dimandikan.. cuba bayangkan korang tak mandi seminggu macam mana bau dengan rupa korang.. tentu-tentunya muka tak senonohkan.. hahaha.

sebenarnya tengahari tadi sebelum aku g majlis kenduri aku sempat g cuci kuda aku dekat kedai area umah.. aku pon dah lupa last aku mandikan kuda aku ni bila.. kalau tak silap 2 bulan yang lalau kot.. hahaha.. lama gilakan.. rupa pon dah semacam je..

dulu masa mula-mula beli bukan main lain ada kotor sikit je lap lagi.. pantang ada debu abis polish satu badan.. mentang-mentang sekarang dah berusia kuda aku ni..penjagaan pon dah kurang ye.. tak baik wooo nanti dia merajuk sapa yang susah .. aku juga..


dah lama dia tak kena snow wash .. tengok tu bukan main lagi dia suka kena mandikan ye.. kalau korang nak tahu ni lah kuda aku yang aku guna untuk cari makan dekat kl ni.. dulu naik motor je.. ada rezeki lebih .. aku beli satu kuda ni supaya aku tak kena ujan time nak g cari sesuap nasi..hehehe


sepanjang aku beli kuda ni.. ni buat pertama kalinya ku cuci bahagian engine.. mula-mula takut juga sebab takut nanti tak boleh hidup.. tapi bila tokey tu kasi jamin takda masalah.. aku kata ok setuju terus buat..

Alhamdulilah bila semua dah siap cuci aku start sekali je..dah hidup... wahh lega aku rasa.. so perbelanjaan yang aku keluarkan untuk 3 dalam 1 (cuci luar + vacum + cuci engine) = RM15 je..

kata orang kalau kuda bersih sentiasa.. semangat nak berjalan pon adakan.. kalau tak malas je nak kuar umah.. hahaha. so kalau korang ada kuda juga.. rajin2lah ye mandikan.. hehehe
online counter

Tagged as : Tips penjagaan & pembersihan kenderaan

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

Jangan segan-segan bagi komen ye..