Sesi Terjah Hutan Lipur Kanching

10/25/2010 11:13:00 PG , , 2 Comments

Salam,

Hujung minggu adalah hari paling seronok bagi aku.. sebab masa 2 hari tu jelah aku boleh luangkan masa lebih dengan wife aku. kalau hari biasa dah tentu2nya kena kerja.. dah tu balik keje masing-masing dah penah.. penyudahnya tido.. hahaha..

So bila tiba je ari sabtu dengan ahad aku dah plan sehari sebelum tu nak gi jalan-jalan dekat mana. Macam semalam aku ajak syg aku g terjah Hutan Lipur Kanching, Ulu Kanching selangor.

Aku dekat sana tak lama pon adalah dalam 1 jam je.. sebab tak larat nak mendaki ke kawasan air terjun, lagi pon niat kami bukan nak manti.. nak tengok- tengok pemandangan sekitar Hutan Lipur Kanching tu je.

Apa kata korang layan beberapa keping gambar yang sempat aku petik dekat kawasan Hutan Lipur Kanching tu.


Tiket Parking RM2, bayaran Setiap seorang RM1 .. mula-mula ingat free rupanya bayolah pulak.. hahaha

Welcome to Hutan Lipur Kahching

Suasana berkelah dan mandi-manda oleh kanak-kanak.. yang dewasa kalau nak mandi sini pon boleh ..kalau tak malu..hahaha

ni gambar wajib ambil sebagai bukti.. dekat korang yang aku g dengan yang tersyg bukan dengan orang lain.. hahaha

wah.. makan ais krim ye syg.. minta sikit...

penyambut tetamu.. yang menunggu kehadiran kami berdua.. wife aku punya takut dengan penyambut tetamu ni.. hehehe

kalau korang bijak ..cuba teka berapa ekor semua monyet dalam gambar tu..hahaha sampai terbeliaklah biji mata korang kira... hadiah dia bawa balik seekor monyet ke rumah.. hahaha

Pintu gerbang laluan mendaki ke kawasan air terjun.. ada model yang posing pulak ni.. sapa ye

Penanda aras setiap tingkat kawasan mandi manda..

ni dah dekat aras 2.. tapi setakat ni je kita orang naik.. dah tak larat..hahaha dengar khabarnya ada 7 aras.. bayangkan jelah berapa tinggi kawasan ni.. hehehe

air bukit ni.. jernih je dah tenang.. kalau tak malu terjunlah dalam ni..

kesian wife aku penat mendaki.. duduk rehat jab.. aku pulak konon tak penat. tapi pancit juga..hahaha

posing lagi sebelum nak gerak balik

bukti utama yang aku datang bersama yang tercinta..


kawasan laluan air ni pon jadi mandi manda untuk kanak-kanak

online counter

Tagged as : Sehari di Hutan Lipur kanching, Ulu Kanching Selangor

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. tulah..cuma tak sempat nak naik semua level.. orang umah dah tak larat nak mendaki..cian aku tengok..huhu..ada masa glah sini bro bawa family..budak2 suka tempat macam ni..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..