Malaysiakini Diserang Malware

9/07/2010 09:39:00 PG , , 2 Comments

Salam pagi semua, pagi ni macam mana entah boleh aku tergerak hati nak tengok cerita pasal politik semasa tanahair so aku cubalah buka website popular Malaysiakini, tiba-tiba aku dihidangkan dengan popup seperti dibawah.


alamak!! aku kata dalam hati.. sebelum ni gengblogger yang asik keluar macam ni.. sekarang malaysiakini pulak. aku rasa nak dekat2 raya banyak pulak malware serang website-website popular ni.. tak tahulah apa punca dia ni saja nak test power ke atau saja nak uji kelemahan website tu.

malaysiakini.com yang kena tempias malware

Malaysiakini.tv yang kena jangkitan

Dari apa yang aku perhatikan website yang dijangkiti adalah website sub domain bagi malaysiakini iaitu malaysiakini.tv. kalau sebelum ni gengblogger kena dan sapa yang ada link dalam blog dengan gengblogger terkena juga tempiasnya. so kita buang je link gengblogger dalam blog kita seatle masalah. tapi kali ni web master untuk malaysiakini ni kena seatle lah cepat-cepat sebelum pelawat beralih arah ke tempat lain.

Aku sebenarnya tak suka popup warning malware ni.. sebab kita tak tahu apa kesan dia kalau kita abaikan warning tu. apa pon nilah dia resam dunia internet. kalau takda malware dengan virus tak laku lah antivirus tu.. hehehe..

P/S : berhati2lah ye bila dapat popup macam tu.. mana tahu ada virus masuk dalam pc 1 hal pulak nak seatle.
online counter

Tagged as : website malaysia kini dijangkiti Malware

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. post ni buleh buat untuk promote antivirus nih hhe

    BalasPadam
  2. tulah..aku dah promote sapa yang ada antivirus power yang leh seatle masalah ni..heehe

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..