Kenapa Malware Pilih Blog Aku

9/20/2010 10:51:00 PG , 14 Comments

Share With FB



Salam pagi semua, dalam kegembiraan musim raya ni aku bersedih sedikit sebab pagi tadi blog myvitrd telah dihinggapi oleh seekor malware yang datang dari 2 blog yang sering aku kunjungi.

Salah satu blog tu adalah blog milik aku sendiri iaitu agakarebatu.blogspot manakala satu lagi adalah pemilik blog ariffshah (pesanan jangan buka link blog tu buat sementara waktu).


Nasib baiklah aku berjaya selesaikan masalah tu dalam blog myvitrd dengan membuang link blog dalam list blog aku tu. Maaf kepada pemilik blog ariffshah sebab terpaksa keluarkan blog anda dalam list buat sementara waktu.

Buat masa ni aku masih tak dapat nak selesaikan masalah membuang malware tu dalam blog agakarebatu. Apa yang aku harapkan jika ada yang berpengalaman dalam menyelasaikan masalah malware ni dapatlah kiranya membantu aku. Tolong kami penunggu gua .. huhu.


online counter
Tagged as : Bagaimana menghilangkan malware diblog

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

14 ulasan:

  1. eyka pon dok naek popup mlware je nie.nk remove tp xdpt nk detect link mne..adeyyy =(

    BalasPadam
  2. semua berpunya dari skript mangga online tadi dah detect tapi masalahnya dah buang pon masih keluar lagi malware tu.. ada lag yg tak kena kot.. harap2 kalau sapa dpt jumpa boleh kongsi ye..tension ni

    BalasPadam
  3. bnda yg sama
    tp dari link berbeza

    BalasPadam
  4. eda jadi macam tu bila bukak link yag ade hmetro tadi..huhu..

    BalasPadam
  5. betul aku baru je check metro pon dah kena juga.. aku rasa hari ni serangan besar-besaran kot... aku detect dari mangga online punya skript.. ada sapa2 leh komen

    BalasPadam
  6. oh bahaya ni, sape punye angkara ni

    BalasPadam
  7. banyak betul penyerang ni kan tension gak

    BalasPadam
  8. punca utamanya adalah dr innity adv.jadi kasi buang backlink dari blog yg guna innity :)

    BalasPadam
  9. no komen...tapi serangan hari ini memang hebat dari seblum ini.bagi laksamana dah sebulan dah tu...

    BalasPadam
  10. tulah pasal.. tak pasal2 aku terpaksa tutup 1 blog aku buat sementara waktu.. hampeh betul.. macam satu serangan yang dah dirancang je 20/9/10 ni.. pelikkan..

    BalasPadam
  11. hoh! kena remove link yg kena virus? cmna pulak nk detect siapa yg ada ada virus tu...aiseyyy..

    Review Filem Piranha : Bersilat Dalam Wayang

    BalasPadam
  12. blog tak kene pun..cuma dari link dari mereka yang menggunakan innity..

    BalasPadam
  13. Saya baru-baru datang di blog Anda dan telah membaca bersama. Saya pikir saya akan meninggalkan komentar pertama saya. Aku nggak tahu apa yang harus kukatakan kecuali bahwa saya telah menikmati membaca. Nice blog..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..