Iklan Raya TV3 vs Datuk Sosilawati

9/06/2010 02:31:00 PTG , 4 Comments

Salam semua, minggu ni kita mendapat 2 cerita panas dan hangat yang kita dengar dan baca dimerata media masa dan laman sosial.

Pertama cerita pasal Iklan Raya TV3 yang ditarik balik siaranya dan kedua cerita pasal kehilangan Datuk Sosilawati - Pengasas produk kecantikan.

Rata-rata semua orang sebuk bercerita pasal ni. apa yang boleh disimpulkan disini rakyat malaysia memang peka dengan isu-isu semasa ni.. baguslah kalau semua rakyat semua sedar apa yang boleh dan apa yang tak boleh.

Macam iklan tv3 tu sebelum ni aku tak perasan pon tentang kepincangan iklan tu.. cuma aku mula2 persoalkan kenapa perlu guna tema macam Santa Clause time perayaan Krismas.


Pagi tadi aku terima email dari rakan opis aku yang menerangkan apa yang tak kena dengan iklan raya kali ini. rujuk Kebenaran Di Sebalik Penipuan Dan Kebetulan Iklan Hari Raya TV3 2010 untuk info lanjut dan pelbagai pandagan yang diberikan oleh tn.blog tu.

Nasib baik TV3 cepat mengambil keputusan menarik balik iklan tu sejak jumaat lalu atas pendangan dan menjaga sensetif umat islam.

Satu lagi cerita yang belum ada perkembangan lagi adalah kehilangan Datuk Sosilawati.


Difahamkan, Sosilawati, 47, tidak pulang ke rumah setelah pergi ke Banting, Selangor bersama tiga lagi yang lain untuk menemui seorang peguam bagi menyelesaikan urusan pembelian tanah di Pulau Pinang. berita lanjut boleh rujuk utusan online.

Kita sama-sama doakan semoga semua yang hilang ni dapat dijumpai sebelum menjelang hari lebaran tak lama lagi.


online counter
Tagged as :Isu iklan raya TV3, kehilangan pengasas produk kecantikan nouvelle beauty - Datuk Sosilawati

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 ulasan:

  1. Kes sosilawati tu memang MISTERI..... tapi rasanya tv3 tarik balik iklan tue dek kerana TEKANAN yang diberikan oleh orang awam kat WALL fan page TV3 ( dah delete pun )

    BalasPadam
  2. tulah..nak raya ni macam2 benda berlaku..

    BalasPadam
  3. uff i xsempat tgk iklan tu sbb bz melampau..teruk ke iklan tu?

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..